Hirdetés

Hirdetés

Mit érnek a magyarok a nemzetközi mezőnyben? Debrecenben kiderül!

2019.02.01. 13:45

Mit érnek a magyarok a nemzetközi mezőnyben? Debrecenben kiderül!
Barcsa Lajos és Erdei Zsolt (Fotó: Miskolczi János)

Debrecen ad otthont az ország legnagyobb bokszviadalának.

Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben nem múlhat el a február pofonparádé nélkül! A jövő héten szerdától szombatig a 63. alkalommal rendezik meg Magyarország legrangosabb ökölvívó-versenyét, a Bocskai-emlékversenyt.

Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Barcsa Lajos alpolgármester óriásinak nevezte, hogy már 63 alkalommal rendezi meg a tornát Debrecen, szerinte kimondani is nehéz az évszámot, amikor kiváló sportemberek a város rangját emelő hagyományt teremtettek.

A város sportpalettáján ez a rendezvény egy üde színfolt, jegyezte meg Barcsa Lajos, aki kiemelte, hogy az önkormányzat nagyon sokat tesz a helyi sportéletért, és nem csak az NB I-es csapatokat támogatja, hanem az egyéni sportágak kiválóságait is, összességében évente milliárdos összeget áldozva a sportéletre.

A Bocskai-emlékverseny igazi látványosság

– fogalmazott az alpolgármester, aki megígérte, hogy idén a debreceni ökölvívókat is komolyabb összeggel támogatja majd a város.

Nagy Bence (pirosban), az egyik, aki a debreceniek dicsőségéért küzd  (Fotó: Cívishír)
 

Erdei Zsolt azt emelte ki, hogy már most olimpiai érmesek, Rio és London dobogósai közül többen tiszteletüket teszi Debrecenben. A MÖSZ elnöke a saját életében is meghatározónak nevezte a Bocskait. A mezőny nem csak komoly, hanem nagy is lesz, több mint 29 ország jelentkezett be, ami azt jelenti, hogy néhány súlycsoportban ketté osztják a mezőnyt, hiszen többen neveznek 16-nál, tette hozzá Madár.

A debreceni Bocskai minden évben olyan állomás, amely nagyon sokat segít a magyar válogatott tagjainak a felkészülésben. A magyar válogatottban számításba vett bunyósok egytől egyig elindulnak, a mezőny erőssége miatt már az is megsüvegelendő, ha négy közé jut valaki. Azért bízom benne, hogy a tavalyi három bajnoki címet meg tudja ismételni a magyar válogatott

- fejtette ki reményteljesen Erdei Zsolt, a magyar boksz első embere.

A Bocskai-emlékverseny programja (helyszín: Oláh Gábor utcai sportcsarnok)
Február 6., szerda, 14 óra: selejtezők
Február 7., csütörtök, 14 óra: selejtezők
Február 8., péntek, 14 óra: elődöntők
Február 9., szombat, 15 óra: döntők

A jövő héten tehát kiderül, mit érnek a magyarok a nemzetközi mezőnyben. Szűkebb pátriánk kiválóságai nagy reményekkel várják a rajtot. Bokor Zoltán edző a DVSC hadházi kiválóságát, Bernáth Lászlót veti be 52 kg-ban, míg Salánki László tanítványai közül a hölgyek között Nagy Tímea (75 kg) kétszeres világbajnoki bronzérmes győzelemre tört, a tavalyi ifjúsági Európa-bajnok, Bernáth Attila (52 kg) első komoly megmérettetése előtt áll a felnőtt mezőnyben. A 81 kg-os Tóth Ádám a magyar bajnoki ezüst után a Bocskain is éremben reménykedik, míg a nehézsúlyban Nagy Bence őrizni szeretné a hagyományt, hogy dobogón végez a kőkemény nemzetközi mezőnyben.

BeA

ökölvívásBocskai-emlékverseny

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.