Hirdetés

A hazai pálya csak a debreceninek nem lejtett Debrecenben…

2018.02.07. 19:36

A hazai pálya csak a debreceninek nem lejtett Debrecenben…
A kétszeres világbajnoki bronzérmes Nagy Tímea a kislányával izgulta végig a szerdai ringcsatákat. Őt majd pénteken szólítják szorítóba!  (Fotó: Cívishír)

A bokszban előfordul ilyesmi, de fel a fejjel! A Bocskai küzdelmei folytatódnak.

Hirdetés

Sziporkázó pofonok vezették fel a 62. Bocskai-emlékversenyt Debrecenben. A selejtezők első napján, szerdán több magyarért is sikeresen szurkoltunk, a debreceniek közül azonban csak Móna Imre, a DVSC 81 kg-os kiválósága lépett szorítóba. A többiek – a három hölgy, illetve a 75 kg-os Tóth Ádám – csütörtökön, illetve pénteken húznak kesztyűt.

A mezőny erősségét jelzi, hogy a legmagasabban jegyzett magyar öklöző, Harcsa Zoltán (75 kg) is csak kőkemény küzdelemben, minimális különbséggel tudta felülmúlni ukrán ellenfelét. Hozzá hasonlóan

vért kellett izzadnia a győzelemért minden magyarnak!

Akárcsak Móna Imrének az állítólagos vereségért! A nap egyetlen szorítóba lépő debreceni versenyzője, a nyolc év kihagyás után visszatérő, korábban ifjúsági Európa-bajnokként tündöklő debreceni a kazah Bekzad Nurdaletov ellen vette fel a harcot a félnehézsúlyban. A Nagysándor-telepiek bombázója minden erejét kiadta, de még a szívét is kitette a győzelemért, a bírók azonban ezt nem értékelték. Szoros küzdelem után  a pontozók a kazahok korábbi ifjúsági vb-bronzérmesét látták jobbnak. Ezzel együtt a DVSC öklözője minden dicséretet megérdemel, az pedig a másik igazság, hogy sok magyar sokkal nagyobb verésért érdemelt a nap folyamán győzelmet.

A hazai pálya csak a debreceninek nem lejtett Debrecenben…

A Bocskai-emlékverseny csütörtökön 14 órától folytatódik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, akkor már a legjobb nyolc között csapnak össze a bunyósok.

BeA

ökölvívásbokszBocskai-emlékverseny

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.