Hirdetés

Hirdetés

A hajdúhadházi polgármester kitüntette a debreceniek edzőjét. Hogy is van ez?

2017.12.14. 09:10

A hajdúhadházi polgármester kitüntette a debreceniek edzőjét. Hogy is van ez?
Csáfordi Dénes kitünteti Salánki Lászlót (Fotó: magánarchívum)

Sok hadházi gyerek bontogatja szárnyait a cívisvárosi klubnál.

Hirdetés

Hirdetés

Kiemelkedő sportedzői tevékenységéért Csáfordi Dénes polgármesteri elismerésben részesítette Salánki Lászlót, a DVSC ökölvívócsapatának trénerét.

A laikusok vagy a helyi bokszviszonyokban kevésbé jártasak számára az ügy némi magyarázatra szorul. Bár évtizedekig Hajdúhadház és Debrecen bokszban ádáz ellenfelek voltak, néhány esztendeje már egy szekeret tolnak. A hajdúhadházi klub ugyanis ellehetetlenült, a DVSC pedig kivetette hálóját az abból kivált társaságra, mely a túlélés érdekében örömmel olvadt be. Így bár papíron nincs ökölvívás Hajdúhadházon, a gyakorlatban azonban nagyon is van, és az eredmények a régi szép időket idézik.

Salánki László, aki maga is hajdúhadházi, a két település között ingázva tartja az edzéseket, számos korosztályos válogatottat trenírozva. Ezek a fiúk a DVSC színeit képviselik a versenyeken,

de a szívükben-lelkükben Hajdúhadháznak szerzik a dicsőséget.

Mint például Bernáth Attila, aki nemrég ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett Törökországban.

A Salánki László vezette DVSC - elsősorban a hadházi öklözők nemzetközi sikereinek köszönhetően - az előzetes számítások szerint a Vasast néhány ponttal megelőzve élen végzett a magyar klubok éves versenyében, így jövőre is jelentős műhelytámogatásra számíthat.

BeA

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.