Hirdetés

Utolsó lehetőség, hogy lássák, mit alkotott a debreceni bábzseni

Cívishír

2018.02.12. 19:57

Utolsó lehetőség, hogy lássák, mit alkotott a debreceni bábzseni
Előadás a Billentyűkön (Fotó: Czeglédi Zsolt)

A Vojtina művészei is várnak a Billentyűkön.

Hirdetés

Még egyszer lehetőség nyílik az összművészetiség átélésére és közös értelmezésére, amely a 20. századi európai avantgárd bábszínház és a hazai modern bábművészet megteremtőjének számító Blattner Géza és alkotótársai munkásságával foglalkozó kiállításon érvényesül – hívja fel a figyelmet a Modem. 

A Billentyűk felnőtteknek szóló programsorozatának utolsó eseményén, február 15-én (csütörtök) 18 órától a tárlat egyik kurátora, Kónya Ábel vezeti körbe az érdeklődőket a sokrétű tárlaton. Az est zárásaképp pedig különleges előadást láthatnak a Vojtina Bábszínház művészeitől. 

A három bábetűdből álló produkció korabeli bemutatók dokumentumai alapján készült – az alkotók Blattner szellemiségét követve, de saját átiratukban viszik színre A halász és a Hold ezüstje jelenetét rekonstruált marionettekkel, majd a Szívek, ha találkoznak című árnyjátékot. Ízelítőt adnak továbbá Blattner Szivárvány Színháza egyik legnagyobb sikerű előadásából. 

Blattner társulata az 1937-es Párizsi Világkiállításon Az ember tragédiája című mű bemutatásával aranyérmet nyert, harmadik darabként a Falanszter szín részlete elevenedik meg az est közönsége előtt.

Billentyűk – előadás

  • Rendező: Nagy Viktória Éva
  • Bábszínészek: Baditz Dávid, Hell Krisztina, Megyeri Béla, Mercs Máté, Reschofsky György
  • Zeneszerző: Czapp Ferenc
  • Világosító: Barta Zoltán
  • Belépő: 400 forint
ModemBillenytűkBlattner GézaBábművészet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.