Hirdetés

Megölte egy medve a nyárádmagyarósi jegyzőt

maszol.ro

2019.10.14. 15:37

Megölte egy medve a nyárádmagyarósi jegyzőt
A kép illusztráció.

Kiss László horgászni indult, de többé már nem tért haza.

Hirdetés

Holtan találták október 13-án Romániában, Küküllőszéplak és Vámosudvarhely határában a Maros megyei Nyárádmagyarós polgármesteri hivatalának jegyzőjére. A 62 éves Kiss Lászlót egy anyamedve ölte meg – számolt be a Pro Tv. A férfi horgászni ment a folyóhoz, de mivel nem tért haza, a családja a segélyhívó számon értesítette a hatóságokat az eltűnéséről. Kiss Lászlóra a rendőrök találtak rá a Kis-Küküllő partján, miután a mobiltelefonjának jele alapján sikerült bemérni a tartózkodási helyét. Testén vadállat támadására utaló külsérelmi nyomok voltak.

Egy vadőr, Nagy István elmondta, a holttest körül talált nyomok arra utalnak, hogy a jegyzőt egy bocsos anyamedve támadta meg.

A polgármester riasztotta a község lakóit, hogy a közelben egy anyamedve ólálkodik. Vass Levente Maros megyei képviselő döbbenetét fejezte ki a történtek kapcsán és a medvék számának szabályozását sürgeti. Szerinte elengedhetetlen kimozdítani a medveügyet a holtpontról a kilövési engedélyek drágításával és ezzel egyidőben az engedélyek kiállításával járó adminisztrációs ügyintézés egyszerűsítésével.

Továbbá egy átfogó terv szerint – az emberi életet veszélyeztető medvék mellett – a szabályozásnak a nagy területeket foglaló, erős példányokra is ki kellene térnie egyes esetekben, ezáltal életteret biztosítva a falvaikra támadó, terményekben kárt tevő, kiszorított fiatal és anyamedvéknek.
medvetámadásNyárádmagyarósi

Szóljon hozzá!

Hirdetés