Hirdetés

Hirdetés

170 repülőjárat törlésére készülnek Angliában

MTI

2019.08.03. 10:08

170 repülőjárat törlésére készülnek Angliában

91 légitársaságot érinthet a sztrájk.

Hirdetés

Hirdetés

Összesen több mint 170 járat törlésére készülnek a londoni Heathrow repülőtéren augusztus 5-én és 6-án a bérviták következményeként kialakult sztrájkveszély miatt. A Unite szakszervezeti szövetség hozzávetőleg négyezer tagja, mások mellett szerelők, tűzoltók és a biztonsági személyzet tagjai péntek este szavaztak a sztrájk lehetőségéről, amelyet 88 százalékuk támogatott. 

Amennyiben a munkabeszüntetést a terveknek megfelelően megtartják augusztus 5-én és 6-án, 2500 ember eshet ki a munkából a brit főváros első számú repülőterén. A szakszervezetek augusztus végére újabb 48 órás sztrájkot helyeztek kilátásba.

Az elővigyázatosságból elrendelt járattörlések 91 légitársaságot érintenek, köztük a British Airwayst. Az utasokat felszólították, hogy időben tájékozódjanak járatukról, és a szokásosnál is korábban, legalább három órával az indulás előtt érjenek ki a repülőtérre.

A Heathrow a világ második legforgalmasabb repülőtere a dubaji nemzetközi repülőtér után, Európában pedig a legnagyobb forgalmú. 2018-ban több mint 80 millió utasa volt.
sztrájkheathrow

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.