Hirdetés

Analfabéta cigányokat szállítanak szavazni szervezetten - így a Mi Hazánk

2019.05.26. 14:40

Analfabéta cigányokat szállítanak szavazni szervezetten - így a Mi Hazánk
Nem elfogadható, hogy az analfabéták szavazata ugyanannyit ér, mint egy tájékozott, felelős döntésre képes polgáré - jelentette ki. Novák (Fotó: mti)

Alapfokú iskolai végzettséghez, írás-olvasástudáshoz kötné a választójogot.

Hirdetés

Országszerte tömegesen, szervezetten szállítják az analfabéta cigányokat szavazni az európai parlamenti (EP-) választáson, ezért a Mi Hazánk Mozgalom panaszt nyújtott be több választási bizottsághoz - jelentette be a párt kampányfőnöke vasárnap sajtótájékoztatón Budapesten.

Novák Előd közölte: a buszos szállítás különösen Miskolc környékére jellemző; az ezt bizonyító fényképet, a jármű rendszámával együtt eljuttatták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei választási bizottsághoz. Hozzátette:

elfogadhatatlan az, hogy analfabéták megvásárolt szavazatai dönthetik el a választást, megvalósítva "a cigánybűnözés és a politikusbűnözés sajátos ötvözetét", ami egyben kimeríti a választási csalás tényállását.

Emlékeztetett arra, hogy a Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt, amely alapfokú iskolai végzettséghez, írás-olvasástudáshoz kötné a választójogot. Mert nem elfogadható, hogy az analfabéták szavazata ugyanannyit ér, mint egy tájékozott, felelős döntésre képes polgáré - jelentette ki.

Novák Előd azt is mondta, hogy automata telefonhívásokkal, valamint a Facebookon létrehozott kamuoldalakkal is le akarják járatni pártjukat.

 

MiskolcEP-választás

Szóljon hozzá!

Hirdetés