Hirdetés

Hirdetés

Hableány-tragédia: megszólalt az üzemeltető

2019.05.30. 12:49

Hableány-tragédia: megszólalt az üzemeltető
A tragédia helyszíne (Fotó: MTI)

A legénységgel együtt 35-en utaztak az elsüllyedt hajón.

Hirdetés

Hirdetés

A Hableány hajó fedélzetén a teljes befogadóképesség - vagyis 60 fő - számára megfelelő mentőfelszerelés volt - közölte a sétahajó üzemeltetője, a Panorama Deck Kft. csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a hajózási társaság a balesetben érintett utasok és legénység számára azonnali pénzügyi segítséget ajánl fel.

Mint írták, a Hableány hajó 27 méter hosszú, 150 lóerős motorral felszerelt, rendszeresen karbantartott járműve a Panorama Deck flottájának 2003 óta. Érvényes engedéllyel rendelkezik 2020. október 31-ig. A tapasztalt, 58 éves hajóvezető és az 53 éves matróz kifogástalanul végezte a munkáját, mióta a társaság alkalmazásában állt.

A baleset okainak feltárásában a vállalat a hatóságokkal mindenben együttműködik, és azonnal felállított egy belső vizsgálóbizottságot a körülmények feltárására.

Felidézték, a városnéző hajójárat fedélzetén a legénységgel együtt 35-en utaztak. Az utasok Dél-Koreából érkezett turisták és idegenvezetők voltak. A mentés nagy erőkkel zajlott, amelyben a vállalat minden elérhető hajója és legénysége részt vett a hatóság vezetésével. A nagy sodrású, magas vízállású Dunán az eső és a sötétség nehezítette a műveletet. 

A hajó egy szállodahajóval ütközött a Margit híd közelében szerda este és elsüllyedt. Legalább heten meghaltak, 21 embert és a személyzet tagjait keresik.

 

BudapestDunahajózás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.