Hirdetés

Orbán Viktor arról, hogy Andy Vajnát mennyire érdekelte a pártpolitika

2019.01.25. 15:08

Orbán Viktor arról, hogy Andy Vajnát mennyire érdekelte a pártpolitika
Andy Vajna (Fotó mti)

Elvesztettünk egy Magyarországot szenvedélyesen szerető embert - így a miniszterelnök.

Hirdetés

Hirdetés

A múlt hétvégén elhunyt Andy Vajna filmproducerről, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztosról is beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán úgy fogalmazott: Andy Vajna, aki "magasról tett" a pártpolitikára, nagyon szerette a hazáját, sokat elárul, hogy a leginkább szívbe markoló 1956-os filmet, a Szabadság, szerelmet éppen ő alkotta meg. Azt is mondta, hogy  "nehéz nép a mienk, sikeresnek lenni Magyarországon nem egyszerű dolog. (...) Magyarországon sajnos a közeg nagyon ritkán inspirál bennünket sikerre, kiemelkedő teljesítményre". Nagyon nehéz alkotni Magyarországon, de mégis mindig voltak, akik ezt vállalták, Andy Vajna ilyen ember volt - tette hozzá.

Nagyszerű ember volt, a távozása komoly veszteség. Elvesztettünk egy Magyarországot szenvedélyesen szerető embert, aki egyébként világhírre tudott verekedni (...) egy olyan területen, amely rendkívül érzékeny a modern korban, a film területén. Hogy ki mikor mit tett ellene vagy javára, azt majd egy önvizsgálat keretében mindenki elvégzi, nem hiszem, hogy ez a miniszterelnök dolga lenne

- zárta szavait a miniszterelnök. 

Andy Vajna temetéséről a kormány gondoskodik, a filmproducer, kormánybiztos végső nyughelye a budapesti Fiumei úti temetőben lesz - közölte egy nappal korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Orbán ViktorAndy Vajna

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.