Hirdetés

Szegény ifjú pár! Ezt a házasságot rengetegen átkozzák

2018.10.11. 13:15

Szegény ifjú pár! Ezt a házasságot rengetegen átkozzák
Cahi Halevi és Lucy Aharis (Fotó: Facebook/Magánarchívum)

A frigy nagy port kavart.

Hirdetés

Hirdetés

Vihart kavart Izraelben Lucy Aharis népszerű arab újságírónő és tévés műsorvezetőnő Cahi Halevi zsidó színésszel kötött házassága - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet csütörtökön.

Nem hibáztatom Lucy Aharist, amiért elcsábította egy zsidó férfi lelkét, hogy kárt okozzon államunknak, és megakadályozza zsidó utódok születését, a zsidó származás folytatását

 - írta Oran Hazan, a Likud párt parlamenti képviselője Twitter- és Facebook-bejegyzésében.

Testvérem, lábalj ki belőle! Lucy, ne vedd személyes bántásnak, de tudd, hogy Cahi a testvérem, és Izrael népe az én népem. Ne legyen több asszimiláció!

- zárta sorait Hazan. Hasonlóképpen vélekedett a katonai rádióban csütörtök reggel Arie Deri, a vallásos keletieket tömörítő Sasz pártot vezető belügyminiszter, aki a vegyes házasságokból származó gyermekek nehézségeire hívta fel a figyelmet, és szintén Lucy Aharis zsidó vallásra történő áttérését szorgalmazta. 

Sztav Safír munkapárti képviselőnő pedig a közösségi médiában Oran Hazan bejegyzésére utalva azt írta:

Finoman mondom: a bátor és jószívű Lucy Aharis jobban érti, hogy mit jelent a zsidóság, mint az a személy, aki azt a szörnyű és rasszista hozzászólást írta a Twitteren, amelyet kénytelen vagyok itt megosztani abban a reményben, hogy mindenki meglátja, milyen mocskot hozott otthonainkba (Benjámin) Netanjahu" miniszterelnök.

Szintén a házasságkötést bíráló politikusok ellen szállt síkra Selly Jachimovics, a Munkapárt volt elnöke és Joel Haszon, a Cionista Tábor politikusa. 

Az ifjú pár a lap értesülése szerint négyéves kapcsolat után, néhány héttel ezelőtt határozott a házasságról, az esküvőt szerdán tartották meg. Viszonyukat mindeddig titokban tartották éppen a zaklatásoktól való félelem miatt.

muszlimházasságzsidóarab

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.