Hirdetés

Döbbenet! Zuglóban készültek a merényletekre a terroristák

2016.09.27. 16:19

Döbbenet! Zuglóban készültek a merényletekre a terroristák
Salah Abdeslam (balra) és társai több mint 180 civil életét oltották ki Brüsszelben és Párizsban

Hamis szíriai útlevéllel érkezett a szerb-magyar határon át Budapestre.

Hirdetés

Hirdetés

Az illegális menekülthullámmal érkeztek Budapestre a párizsi és brüsszeli merényleteket szervező terroristák - emelte ki keddi budapesti sajtótájékoztatóján az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke, aki kezdeményezte, hogy csütörtökön a nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottság is áttekinthesse a francia, belga és magyar szolgálatok ezt igazoló dokumentációját.

Hamis útlevéllel érkeztek

Keddi számában a Magyar Idők írt arról, hogy a tavaly november 13-ai párizsi és a 2016. március 22-ei brüsszeli merényleteket elkövető terroristasejt több tagja tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon. A cikk szerint a 29 éves, algériai származású Omar Mostefai, a 28 éves, ugyancsak algériai származású Samy Amimour, valamint a 23 éves, marokkói származású Fouded Mohamed-Aggad hamis szíriai útlevéllel érkezett a szerb-magyar határon át Budapestre.

Több mint 390 ezren "gázoltak át" Magyarországon

Németh Szilárd sajtótájékoztatóján elmondta: a párizsi, a belga és a magyar titkosszolgálatok, valamint bűnüldözői szervek közös munkájának eredményeként teljes mértékben dokumentálható - például mobiltelefon-adatokkal, pénzfelvételekkel -, hogy a merénylők a nyugat-balkáni útvonalon keresztül az illegális migránsokkal együtt érkeztek, még mielőtt megépült volna a biztonsági határzár. A politikus azt mondta, hogy több mint 390 ezren "gázoltak át" Magyarországon, akik közül 170 ezer embert tudtak regisztrálni a hatóságok, 220 ezerről viszont semmit sem tudni.

Zuglói szállodában laktak

A fideszes politikus annál a zuglói szállodánál tartotta sajtótájékoztatóját, amelyben tavaly szeptemberben egy hetet lakott a három terrorista. Tavaly szeptember 9-étől 16-áig a Pillangó utcai lakótelep és két zuglói bevásárlóközpont közvetlen közelében lévő szállodában rejtőzködtek és szervezték meg merényleteiket. A Keleti pályaudvarnál egy nemzetközi pénzátutalási rendszeren keresztül 1000 eurót vettek fel, majd a párizsi és brüsszeli merényletek egyik operatív lebonyolítójával, Salah Abdeslammal - aki egy Rákóczi úti szállodában lakott - az osztrák határon át hagyták el Magyarországot.

Kéz a kézben

Németh Szilárd felidézte: az általuk szervezett, tavaly november 13-án Franciaországban történt három robbantásban és géppisztolyos támadásban mintegy 150 ember halt meg és több mint kétszázan megsérültek. A brüsszeli merényletben 32 ember vesztette életét és több mint kétszázan sérültek meg, köztük magyarok is. Németh Szilárd ismét leszögezte: jól látható, hogy a "migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár".

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.