Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon fontos győzelmet csikart ki a Debrecen

| 2021. 10. 01. | 21:37:00
Yezhykaváék elvitték a pontokat Vácról.
Nagyon fontos győzelmet csikart ki a Debrecen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

26-25-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Váci NKSE együttesét a K&H női kézilabda liga október elsejei játéknapján. Ritka kiélezett mérkőzés volt, amelyen elsődlegesen az döntött, hogy a hazaiak kulcsjátékosai elfáradtak a végére, a Loki pedig egy percre sem adta fel, éberen várta a lehetőséget a győzelem kicsakarására. Először az 55. percben vezetett a DVSC, s egyszer még tudtak egyenlíteni a meccs nagyobb részében előnyben lévő Kácsorék, de Planéta 57. percben szerzett góljára már nem jött válasz. Remekül indul a debreceni idény, hiszen ezzel a győzelemmel eddig négyből négy!

Masszív Vác

Erősen kezdett a Schatzl, Kácsor, Kuczora, Helembai, Hámori, Diószegi összeállításban kezdő hazai hatos Pásztorral a kapuban, a 8. percben 5-2-re vezettek a támadásban eléggé megszeppent debreceniek ellen. A Petrus, Yezhykava, Vámos, Tóvizi, Planéta, Costa felállású DVSC – leghátul Csapóval – az első nekilendülések során kapura lövésig is alig jutott el, ha meg mégis, akkor Pásztor védett. Az elmúlt öt évben még éppen Vácott edzősködő, de az idei szezontól már a Lokit irányító Szilágyi Zoltán ekkor még nem kért időt és igaza volt. Előbb a fehérorosz Yezhykava vette észre jól a hazai védelem megnyílását, majd egy Csapó-védés utáni gyors Planéta-góllal már szépen zárkózott a Loki (5-4, 9. perc). Egalizálnia is sikerült a 11. percben Tóvizinek, s volt lehetőség a vezetés megszerzésére, ám a váciak vették vissza az irányítást azzal, hogy képesek voltak magasabb fokozatba kapcsolni.

Újra elbizonytalanodott a Szilágyi-csapat, lepattantak Hámoriékról, ennek következtében a 23. percben egy Kácsor-góllal már 13-9 szerepelt az eredményjelzőn. A félidő végére megint visszaestek a hazaiak, akik szinte csak a széleken változtattak, míg a DVSC például a sérülése miatt a felkészülés nagy részét kihagyó, az elmúlt három mérkőzésről szintén hiányzó Kovács Annát is bedobhatta. A nagyszerű jobbátlövő kevéssel a pályára lépése után bevette Pásztor kapuját, s az irányító posztra becserélt Szabó Ninával együtt sokat tett azért, hogy két gólra csökkenjen a hátrány a szünetig (15-13).

Tüdővel jobban bírta a Loki

Már ekkor érezhető volt, hogy a sokkal rövidebb cserepaddal bíró hazaiaknak nagyon-nagyon nehéz dolga lesz a második félidőben. Ennél a kétgólosnál már nem is nyílt szélesebbre az olló. Azonban hiába egyenlített ki többször egymás után a Loki, Kácsoréknak sikerült maguk felé billenteni a meccset. Előbb Arany a 39. percben (19-19), majd Yezhykava a 44. percben (22-22), aztán Kovács a 48. percben (23-23) egalizált, utóbbi ravaszul, test mellől. Hogy azután mégis a Vác szerezze a következő gólt.

[Beillesztett cikk: Huszonöt perc után magára talált a Debrecen]

Az áttörés a második félidőben kiválóan kézilabdázó Vámos Petrának és Planéta Szimonettának sikerült, előbbi 10 méterről is lőtt egy bődületes gólt, hiába csimpaszkodtak bele. A két hölgy együttműködésének hála, a Loki átvette a vezetést az 55. percben. Ekkorra már nagyon „kivolt” a Vác, a belső tengelyt alkotó Kácsor-Kuczora-Helembai-Hámori négyes alig pihent, a debreceniek viszont vérszagot érezve küzdöttek hátul, és egymás után tették hidegre a hazai próbálkozásokat.

Elsődlegesen ennek, a fáradó váciak elleni változatlan elánnak volt köszönhető, hogy Planéta 57. perces góljára (25-26) már nem volt ellenszere Helembai Fanniéknak, s lehajtott fejjel szemlélhették a lefújáskor a pályájukon ünneplő debrecenieket.

MESTERMÉRLEG
Ottó Katalin: – Nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen felkészülni, hiszen nemcsak a kezdősorra, hanem egy azonos értékű másik sorra is figyelni kell. Amíg bírtuk erővel fantasztikusan játszottunk, ez erőt adhat a jövőre
Szilágyi Zoltán: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy remek Vác ellen. Nagyon értékes két pontot szereztünk, hiszen tudom milyen nehéz itt nyerni. Végig a hazaiak kezében volt az előny, többször el is dőlhetett volna a meccs, dicséret illetti a csapatot, hogy nem adtuk fel! Tudtuk, hogy hosszabb a kispadunk, ezért is erőltettük a gyors játékot, tudtuk, hogy a hajrára felőrülhetjük a vendéglátókat. A végén a szerencse is kellett, hogy egy kitűnően felkészített csapat ellen nyerni tudjunk.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!