Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC könyörtelenül kihasználta a kisvárdai szétesést

| 2021. 09. 10. | 21:31:00
Nyolcgólos különbség a keleti derbin.
A DVSC könyörtelenül kihasználta a kisvárdai szétesést
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

30-22-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Kisvárda Master Good SE együttesét a női K&H Liga szeptember 10-i nyitófordulójában.

A leggólerősebb játékosát, Kovács Annát sérülés miatt nélkülözni kényszerülő debreceniek Giegerich-Korsós, Hornyák, Tóvizi, Vámos, Planéta, Costa kezdőcsapattal vágtak neki a mérkőzésnek, támadásban Hornyákot Yezhykava váltotta. Több új szerzemény mellett Szilágyi Zoltán vezetőedző is most debütált.

Kezdettől fogva magas fordulatszámon pörögtek a csapatok, debreceni és kisvárdai részről is agresszív  védekezést láthatott a közönség, a csarnokba visszatérő meccshangulat a szokottnál jobban spanolta a hölgyeket. Küzdelmes, de helyenként csikorgó játékot mutatott a DVSC, nem csoda, a szélsők, Korsós és a brazil Costa mellett Planéta is most mutatkozott be tétmérkőzésen, Yezhykava több év után tért vissza, míg az első félidőben szintén pályára küldött Szabó Nina szintén debreceni pályafutásának premierjét élte.

Az akarás megvolt, igazából eléggé pontosan lőttek a vendég Habankováék. Így a Kisvárda az első 30 percnek szinte a legvégéig tartani tudta a lépést. Akkor is csak egyetlen gól előnyt jelentett Petrus bal szélről elért találata.

A második félidőre totálisan megváltozott a kép. Hogy a piros-fehérek ismerték-e ki addigra kellően a kisvárdaiakat vagy utóbbiak magasan erőn felül teljesítettek az első játékrészben, nehéz eldönteni. Az biztos, hogy a vendégek rendre elakadtak a Loki kapuja előtt, egymás után szerezték a kontragólokat a hazaiak.

Bakó Botond már hat perccel a szünet után időkéréssel próbálta felrázni a ritmusból teljesen kiesett csapatát, de folyamatosan nőtt a különbség, egészen tíz gólig. Csak a legfiatalabb Loki-játékosok pályára küldését tudta annyira kihasználni a Kisvárda, hogy picit faragjon a hátrányból. De akkor már rég elveszett számukra a keleti derbi.  

Feltétlen emeljük ki Vámos Petrát, aki úgy tűnik, kipihente a tokiói fáradalmakat, mert második félidei lövéseivel (talpról) és betöréseivel magával vitte a csapatot a győzelembe. Petrus Mirtill a bal szélen szintén sokat tett azért, hogy a második harminc perc elején, 15-13-nál a DVSC elrakétázzon a Kisvárdától, s tizennégy perc alatt tízgólosra hízzon az előny. Hornyák Dóra a védelem egyik kulcsszereplőjeként kétszer mattolta saját térfélről a kapus nélküli kisvárdaiakat és Yezhykavának szintén sok melója volt abban, hogy ne szülessen tíznél több szabolcsi gól a szünet után. Pályára lépett a 18 éves Vámos Míra, tizenegy perce volt a balszélsőnek, gólt is szerzett. Tizenkilenc éves csapattársa, Szabó Nina 19 percet kapott volt klubja ellen, s egy-két hibát leszámítva hozta a maga harcos, rafinált stílusát – érdemes lesz bizalmat szavazni a balmazújvárosi születésű lánynak.

Bakó Botond: – Amíg az első félidőben fegyelmezettek voltunk és támadásban nem szórtuk el a labdákat, a második félidőre ez megváltozott. Nem a nyolcgólos különbség zavar, hanem az, hogy tizenöt perc alatt lenulláztak bennünket. Szerettük volna az első harmincperces játékot folytatni, nem sikerült. Nyolc felnőttkorú játékossal vágtunk neki a meccsnek, elfogytunk erővel, nem bírtuk a DVSC sebességét.
Szilágyi Zoltán: – Nagyon taktikus volt a Kisvárda az első félidőben. Sokáig maradtak a falunk előtt, a végletekig kihasználták a támadási lehetőségeiket. Egy-két góllal így is elléphettünk volna, de kimaradtak a helyzetek. A védelem végig stabil maradt, örülök, hogy így mutakoztunk be a nagyszerű debreceni közönségnek.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Baleset a Pesti utcán
Baleset a Pesti utcán
A forgalmas debreceni buszmegállónál történt.
Hirdetés
Hirdetés
Madridi tenisztorna: Marozsán Fábián búcsúzott
Madridi tenisztorna: Marozsán Fábián búcsúzott
A második fordulóban sorsdöntő volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több fejlesztést is átadtak Magyarhomorogon
A település mintegy 53 millió forintot nyert.
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
Környezeti szennyezés miatt javasolt óvintézkedést a hajdúnánási polgármester
Aggodalomra okot adó minták a városhoz tartozó Tedejen.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.