Hirdetés

Tippeljen, hol ünnepli friss kinevezését Kósa Lajos!

civishir.hu

2017.10.17. 11:05

Tippeljen, hol ünnepli friss kinevezését Kósa Lajos!

A debreceni politikus nagy útra készül; azt nem tudni, rockkoncert ezúttal van-e a tervben.

Hirdetés

Hirdetés

A Los Angeles-i magyar konzulátus Facebook-oldalán tették közé, hogy az 56-os magyar forradalom tiszteletére a San Francisco-i magyar közösség október 21-re tervezett vacsoráján Kósa Lajos, frissen kinevezett miniszter lesz az ünnepi szónok.

Az ügy pikantériáját egyrészt az adja, hogy a volt debreceni polgármester nem kifejezetten angoltudásáról híres, másrészt legújabb pozíciójából adódóan sem feltétlenül a leginkább testhezálló feladat ez.

Mindjárt érthetőbb az utazás, ha tudjuk, a Los Angeles-i főkonzul az a Széles Tamás, aki Kósa polgármestersége idején hűséges kiszolgálója volt a debreceni önkormányzati médium élén, majd – állítólag – szintén neki köszönhetően került diplomáciai pályára is. Széles ráadásul korábban azzal került a középpontba, hogy Kósa Lajos és Halász János fideszes képviselők társaságában ő is ott volt az emlékezetes új-zélandi Rolling Stones-koncerten, ám miután portálunk elsőként napvilágra hozta a hírt, országos botrány lett a kiruccanásból.

Hogy Kósa Lajos október 21-i programja mellett milyen egyéb elfoglaltságokat illeszt be észak-amerikai túrájába, arról írásban kérdeztük a miniszter sajtóosztályát, a választ még várjuk.

Kósa LajosLos Angeles

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.