Hirdetés

Hab a DEAC-tortán: debreceni győzelem Székelyföldön!

2019.03.02. 20:35

Hab a DEAC-tortán: debreceni győzelem Székelyföldön!
Turcotte (szemben) ismét nyerőember volt (Fotó: Cívishír)

Vasárnap még ott, szerdán már itt találkoznak a felek.

Hirdetés

A Debrecenben lejátszott dupla utáni 1-1 azt jelentette, hogy a DEAC elvesztette a pályaelőnyét a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében a Gyergyószentmiklóssal szemben, de rögtön az első idegenbeli csatáján visszaszerezte! A kosarasok Szolnok-verése után ez volt a hab a DEAC szombati tornáján.

Gyatrán indult a székelyföldi meccs debreceni szempontból, hiszen a 6. percben svéd légiós, Oscar Steén révén betalált Hetényi kapujába. A folytatás azonban a DEAC akarata szerint alakult. Még az első harmadban a debreceniek kanadai pontgyárosa, Hugo Turcotte egyenlített, majd a második harmad elején Izacky gólja már debreceni előnyt jelentett, ezt pedig Turcotte tovább növelte egy újabb góllal.

A folytatásban nagy nyomás nehezedett a debreceni kapura, Hetényi szerencsére a kapuban állta a rohamokat, de hozzátette ehhez minden tudását a csapat is. A harmadik harmad elején háromra nőhetett volna a hajdúsági előny a székelyföldi arénában, de a fiatal Markov kihagyta a javára megítélt büntetőt. Kisvártatva büntette a sors, a svéd Steén megint eredményes volt, innentől pedig gyergyói egykapuzást zajlott a jégen.

Csodával határos módon a debreceniek mindent megúsztak, a kapuslehozatal sem segített a székelyeknek, így 3-2-re megnyerte a meccset a DEAC, ami azt jelenti, hogy ismét nála a pályaelőny. A felek vasárnap este ismét összecsapnak Gyergyószentmiklóson, majd szerdán debreceni derbi következik.

Erste Liga, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
Gyergyói HK-DEAC 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a DEAC javára.

 

jégkorongDEACGyergyószentmiklós

Szóljon hozzá!

Hirdetés