Hirdetés

Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: hagymás bab

civishir.hu

2011.11.24. 08:26

Receptmustra a Cívishírrel: hagymás bab
Ránézésre is finom (Illusztráció: blogol.hu)

Debrecen – Schobert Norbert nem annyira, de Piedone az ujját nyalja, mint a tíz darabot, és hát enni mégiscsak jobb, mint csipegetni. Jöjjön a nagyszerű fogás kétféle szalonnával! Nyerjen Ön is karácsonyi ajándékot receptjével!

Hirdetés

Hirdetés

Üdvözletem. Az én hagymás bab receptem egyszerű, és lehetetlen elrontani, ezért ajánlom mindenkinek. Megprirítunk 40 deka vöröshagymát, 10 deka zsíros szalonnát, és 30 deka füstölt (NEM FŐTT) kolozsvári szalonnát. Amikor mindegyik megpirult szépen, ráöntünk 3 konzerv vörös (vagy más néven Kidney) babot (azért konzerv, mert akkor nem kell órákig áztatni előtte) levével együtt.
Megvárjuk, amíg rotyogni kezd, közben néha átkavarjuk. Utána 3 deka reszelt, zúzott vagy tört fokhagymát adunk hozzá. Ezt mindenki úgy csinálja, ahogy épp szeretné. Belerakunk 3 deka lisztet, hogy sűrűsödjön kicsit, továbbá ízlés szerint pirospaprikát és piros aranyat vagy gulyáskrémet. Ezt kb. 5-10 percig hagyjuk, hogy elfője a levének CSAK EGY RÉSZÉT. Lezárjuk, és kész is egy finom ebéd 3 vagy 4 ember számára. Péksüteménnyel ajánlom. Elkészítési idő az alapanyagok hámozásával, mindennel együtt kb. 1 óra 15 perc.

Hegedűs Imre, Debrecen

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.