Hirdetés

Hirdetés

Receptmustra a Cívishírrel: 20 perces szűz

civishir.hu

2011.11.20. 09:37

Receptmustra a Cívishírrel: 20 perces szűz
Ránézésre is mennyei (Illusztráció: palocprovence.blogspot.com)

Debrecen – Kedves olvasónk messziről jött ajánlatában karácsonyi göngyölt szűzpecsenye szerepel, aminek fogyasztásában még családja is érintetlen volt, aztán hamar rákaptak az új ízre. Nyerjen receptjével karácsonyi ajándékot Ön is!

Hirdetés

Hirdetés

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Barátosném, aki debreceni lakos hívta fel a figyelmemet a receptmustrára. Visszaemlékezett azokra a szép napokra, amelyeket együtt töltöttünk, ettünk, nevettünk. A következő receptem egy karácsonyra készült, teljesen szabadon, és abból a megfontolásból, hogy talán a család kedvére tudok tenni egy szűzzel. Aki ismeri az én családomat, az tudja, nem válogatósak, de a szűzpecsenyét eddig nem szívesen fogyasztották, ezért jelentett kihívást számomra, és azért is, mert csak az otthoni készletből kellett elkészíteni, mivel az üzletek már bezártak. Leltároztam: házi kolbász, szalonna, zellerszár, sajt, hagyma, kápia paprika, no meg a pecsenye és a fűszerek.

A pecsenyét megnyitottam, nejlon alatt kiklopfoltam, egy icipicit sóztam és borsoztam, majd pihenni hagytam. A fent említett készletet, (a szalonna kivételével) vékony csíkokra vágtam, a szalonnát pedig baconhoz hasonlóra szeleteltem. A pecsenyét a csíkokra vágott kolbásszal és zöldséggel befedtem, majd feltekertem. Tekerés után a szeletelt szalonnába bugyoláltam, és egy serpenyőben minden oldalát elősütöttem, majd az előmelegített sütőben röpke 20 perc alatt készre sütöttem.

Bíztam benne, hogy az illatok meghozzák az étvágyat. Igazam lett. Szerintem, aki kipróbálja, nem fog csalódni! Akár körettel meleg vacsoraként, akár hidegtálas husiként megállja a helyét. Röviden ennyi az én történetem, a szűzről és a karácsonyi előkészületekről.

Micskei Lászlóné, Porcsalma

Küldjön Ön is receptet december 20-ig a következő címre: szerkesztoseg@civishir.hu

Ajándékok

• 10 ezer forint értékű ajándékcsomag az Eszti Parfüméria jóvoltából. (Eszti Parfüméria, Debrecen, Piac u. 39.)
• 26 ezer 900 forint értékű 1 havi ingyenes tagság a Curves női fitneszterembe. Korlátlan felhasználhatóság, alkalmanként 30 perces edzés. Tartalmazza a fittségi állapot felmérést, személyi edzőt és a szolgáltatási díjat. (Curves, Debrecen, Csapó u. 30., (Fórum, P3)
• 20 szeletes kívánságtorta a Vajas cukrászda felajánlásával (Vajas Cukrászda, Debrecen, Gábor Áron u. 73., 52/445-428)
• 60 perces bérlet a Sunland Szolárium jóvoltából (Debrecen, Bem tér 10.)
• Könyvcsomag – a Cívishír ajándéka

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.