Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Cukkinis brownie

civishir.hu

2015.06.15. 18:23

Ide süss! Cukkinis brownie

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

Adjanak neki egy esélyt! Aztán minden héten egyszer, mert ez bizony sokszor kívánkozik majd az asztalra! Az előkészületekbe még véletlenül sem vonjunk be családtagot, csupán szervírozzuk pókerarccal a süteményt. Senkinek fel sem fog tűnni a kis turpisság az összetevőkben.

Cukkinis brownie

Hozzávalók:
4 db közepes méretű tojás
300 g cukkinipüré (nyersen, pucolva, pürésítve)
100 g étcsokoládé (paleo, vagy 75 %­on felüli)
100 g kókuszolaj (kókuszzsír olvasztva)
40 g kókuszliszt
20 g kakaópor
2 ek négyszeres erősségű édesítő
1 csapott ek kókuszcukor (elhagyható)
1 tk glutén­ és foszfátmentes sütőpor
1 kk fahéj
1 csipet só

Elkészítés: Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, félretesszük felhasználásig. A kókuszlisztet, kakaóport, sütőport, fahéjat elkeverjük egy tálban. Egy másik tálban a tojásokat a csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és tovább keverjük vele. Ezt követően tesszük bele az édesítőket, kicsit elkeverjük, majd azonnal mehet bele az olvasztott csoki. Ha ezt a masszát simára kevertük, adhatjuk hozzá a kakaós lisztkeveréket, végül a pürésített cukkinit. Sütőpapírral bélelt 20x20 centiméteres tepsibe töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 35-­40 percig sütjük. 

A kihűlt brownie tetejére kókusztejszínből habot készítünk a következő módon. A jól behűtött kókusztejszínt még 5-­10 percre fagyasztóba tesszük. Ha jól lehűlt, akkor elkezdjük felverni habnak. Pár másodperc után adjunk hozzá egy csipet konjak lisztet (ezzel tökéletes hab állagot érünk el), majd mikor már kemény hab lett belőle, adjunk hozzá ízlés szerint édesítőt, a végén pedig forgassunk bele egy kevés reszelt citromhéjat. Habzsákkal nyomjuk a brownie tetejére habot, majd gyümölccsel koronázzuk a desszertünket.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.