Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Málnás túrótorta

civishir.hu

2015.07.20. 18:33

Ide süss! Málnás túrótorta

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

Gyors édesség a kánikulára. A málna nem törvényszerű, választhatunk opciós piros, bogyós gyümölcsöket is.

Hozzávalók:
50 dkg túró
15 dkg szénhidrát-csökkentett lisztkeverék
3 tojás
2 ek natúr joghurt
10 dkg cukornak megfelelő természetes édesítő (én 12 dkg eritritolt használtam)
6 dkg vaj
1 ek foszfátmentes sütőpor
1 kezeletlen citrom héja
1 tk vanília por
1 csipet só
25 dkg málna

Elkészítés: A túrót a joghurttal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat is. A tojásokat az édesítővel alaposan felverjük, és ezt is a túrós masszához keverjük. A liszthez vegyítjük a sütőport, sót, vaníliaport, majd ezt a keveréket a túrós krémbe forgatjuk. A végén belekeverjük a citrom reszelt héját is. Kibélelünk egy közepes vekniformát sütőpapírral, majd a massza felét beleöntjük. Erre rászórjuk a málna felét, majd ráöntjük a massza másik felét is. 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.

Ha kihűlt, tálra borítjuk, tetejét megszórjuk darált xilittel és friss málnaszemekkel díszítjük.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.