Hirdetés

Hirdetés

Ide süss! Habkalapos répamuffin

civishir.hu

2015.07.13. 14:37

Ide süss! Habkalapos répamuffin

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Hirdetés

Habkalapos répamuffin

Hozzávalók a citromkrémhez:
2 tojás sárgája
1 evőkanál vaj
120 ml hideg víz
2 púpos evőkanál tápiókakeményítő
5 evőkanál eritrit
1 közepes, kezeletlen citrom héja és leve

Elkészítés: A keményítőt az édesítővel és vízzel kikavarjuk, majd hozzáadjuk a kicsit kihabosított tojás sárgájához. Lassú tűzön főzzük addig, míg be nem sűrűsödik. Ez forrás után egy perccel történik majd meg. Levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a citrom levét, héját illetve a vajat. Jól elkeverjük.

Hozzávalók a meringue-hez:
2 tojásfehérje
2 evőkanál porrá darált eritrit
pár csepp citromlé

Elkészítés: A megmaradt tojás fehérjéből merinque-et készítünk. A tojásfehérjéket pár csepp citromlével keményre keverjük, majd mikor már teljesen kemény, hozzáadunk 2 evőkanál porrá darált eritritet.

Hozzávalók a muffinhoz:
20 dkg répa
15 dkg darált dió
12 dkg zabpehelyliszt (lehet teljes kiőrlésű is)
16 dkg eritrit
150 ml olaj (kókusz, vagy szűz olíva)
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
10 szem aszalt datolya
1 tk fahéj

Elkészítés: A répát és a datolyát aprítóban finomra dolgozzuk. A száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, diót összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban habosra keverjük az egész tojásokat, majd hozzáadjuk az eritritet, amivel még keverjük egy kicsit, majd hozzáöntjük az olajat és azzal is elkeverjük. A száraz hozzávalókat gyorsan beleforgatjuk, majd a datolyás répát is hozzákeverjük. A muffinsütő mélyedéseit félig megtöltjük a masszával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük!) Amikor kivettük a sütőből a muffinokat, kivesszük a formából, a közepéből kiskanállal kikanalazzuk a tésztát, a helyére citromkrémet töltünk, majd a tetejére fehérjehabot kanalazunk.

Visszatoljuk a sütőbe, és 130 fokon (légkeverésen) sütjük még 8 percig.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.