Hozzávalók:
1-2 kis fej kelkáposzta
sajt
szeletelt parizer (vagy bármilyen más felvágott)
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa (pikáns íze lesz, ha fűszeres morzsát használunk)
Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk, majd egyenként forró vízbe dobjuk, pár percig főzzük, majd a vízből kivéve jól lecsöpögtetjük.
A sajtot kisebb hasábokra daraboljuk, a szeletelt parizert felezzük. Előbb a sajtot tekerjük a parizerbe, majd ezzel megtöltjük a kihűlt kelkáposztaleveleket (mintha káposztát töltenénk). A töltött leveleket lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Rizzsel, krumplipürével, hasábburgonyával tálaljuk, ilyenkor tartármártást is kínálunk hozzá, lehet feltét főzelékhez, vagy, mint képünkön, majonézes burgonyasalátával fogyasztjuk.
A legkisebb leveleket, amelyeket tölteni már úgyse tudnánk, hagyjuk a fejen, daraboljuk fel, sós vízben főzzük puhára, szűrjük le. Mikor kihűlt, adjunk hozzá tojást, vízbe áztatott, majd kinyomkodott szikkadt zsemlét, reszelt hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és készítsünk belőle fasírtot.
Jó étvágyat kíván: Cseka
A mentők kórházba szállították.
Debrecen és Hajdúszoboszló között 2x2 sávon autózhatunk. Erről is szó volt a megyei közgyűlésen.
Olasz Renátót A Király című sorozatban nyújtott alakításáért díjazták.
Legalább 300 prostituált fordult meg az általa bérelt lakásokban.
Debreceni bűntársa évekkel ezelőtt Thaiföldről tartott haza, amikor elkapták.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.04.01)