Hozzávalók (6 darabhoz):
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
langyos víz
kevés sör
1 kockacukor
30-35 dkg füstölt-főtt sonka vagy tarja
6 db tojás
só és ecetes torma.
Elkészítése:
Az élesztőt langyos vízben fel kell futtatni a cukorral, majd hozzáadni egy tálban a liszthez, és annyi sör hozzáadásával, amennyit felvesz , csipet sóval össze kell gyúrni, amíg elválik a kéztől, aztán letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, hat darabra vágjuk, és egyenként kinyújtjuk. Mindegyikre kerül egy-egy közben felszeletelt tarja, két fél keménytojás és ízlés szerint egy-egy kanál ecetes torma. A tésztát összefogjuk úgy, hogy betakarja a tölteléket. Ezután a hajtott oldalával lefelé egy kivajazott tepsibe rakjuk őket, mindegyik tetejét néhány helyen bevagdossuk, és még egy ideig kelni hagyjuk. (Ezután a tetejét tojással bekenjük). A húsvéti cipókat 200-210 fokos előmelegített sütőbe tesszük kb 10 percre, aztán visszavéve a hőfokot 170 fokra, készre sütjük, langyosra hűlve tálaljuk!
Kellemes ünnepet és jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)
A mentők kórházba szállították.
Debrecen és Hajdúszoboszló között 2x2 sávon autózhatunk. Erről is szó volt a megyei közgyűlésen.
Olasz Renátót A Király című sorozatban nyújtott alakításáért díjazták.
Legalább 300 prostituált fordult meg az általa bérelt lakásokban.
Debreceni bűntársa évekkel ezelőtt Thaiföldről tartott haza, amikor elkapták.
Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod.
További Információkcivishir.hu - Minden jog fenntartva! (2023.04.01)