Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepi koncert Debrecenben: 40 éves a Bikini

| 2023. 06. 05. | 10:02:00
Kiállítás is várja az érdeklődőket.
Ünnepi koncert Debrecenben: 40 éves a Bikini
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hihetetlen, de igaz: négy évtizede van velünk a Bikini együttes, akik rendületlen és megállíthatatlanul haladnak előre. A kerek évforduló tiszteletére a zenekar országjáró jubileumi turnéra indult idén, amelyből természetesen Debrecen sem maradhat ki.

Június 26-án Bikini-ünnep a Nagyerdei Víztoronyban!

Az 1983-as Hova lett… és az 1984-es XX. századi híradó lemezeken még Nagy Feró énekelt, de Németh Alajos basszusgitáros már ezeken is játszott. 1985 hozta meg a nagy változást: Feró helyére megérkezett D. Nagy Lajos, akivel a mai napig is azonosítjuk a formációt. Az abban az évben megjelent Ezt nem tudom másképp mondani album olyan szempontból hibrid lett, hogy ugyan már az új frontember énekelt, de Nagy Feró még szövegíróként jelen volt a munkafolyamatokban. Ezen a lemez kapott a helyet az azóta is közönség-kedvenc Mielőtt elmegyek című szerzemény is. 1987-ben Mondd el címmel jelent meg új albumuk, ezen már több nagy sláger is helyet kapott, ezek közül talán a Fagyi a leginkább kiemelendő, amely a magyar popkultúra szerves részévé vált az azóta eltelt 36 évben. A '80-as években még több kiadványuk megjelent, de a legfontosabb mindenképp a rendszerváltás hangulatában íródott Közeli helyeken album volt, annak ikonikus címadó dala a mai napig emberek ezreit érinti meg. Az új évtized hiába hozott friss anyagot rajta egy újabb országos sikerű dallal (Ki visz majd haza), a zenekar a feloszlás felé sodródott és végül 1992 végén hatalmas búcsúkoncerttel zárták le a közös munkát, amelynek lenyomata 30 éve jelent meg egy koncertalbum formájában.

Néhány év elteltével válogatáslemezzel, majd 1997-ben új albummal rukkoltak elő, így a korábbi feloszlást lényegében visszamondták. Az azóta eltelt két és fél évtizedben számos új stúdióalbummal és koncertkiadvánnyal jelentkeztek, legutóbbi nagylemezük Elmúlt illúziók címen jelent meg 2011-ben.

A zenekar ha már kevesebb időt is tölt stúdióban, mint korábban, a színpadokat nem hanyagolják: idén még a Papp László Budapest Sportarénát is megtöltötték, de lételemük az utazás, így nem is volt kérdéses, hogy a születésnapi évben a cívisvárost is útba ejtik, ráadásul a koncerten kívül más is várja a látogatókat: a Nagyerdei Víztorony H2O galériájában egy különleges kiállítás lesz megtekinthető régi Bikini-relikviákkal.

Bikini
Nagyerdei Víztorony
Június 16.
Kapunyitás: 19:30
Koncertkezdés: 20:30
A koncert Facebook-eseménye ITT 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.