Pulykanapok a fő(ző)téren

Tüzesen süt le a nyári nap sugára a főtéri szakácsok dicső fakanalára. Ők már reggel 8.00- kor elkezdik törni a borsot a pulyka alá, és fenni a kés fogát. Hamarosan a rotyogó üstök illatfelhőket eregetnek, hogy Debrecen belvárosába csábítsák az éhes népeket. Ki-ki saját, versenyben lévő üstjéhez.
Fotó: Hajnal László (Cívishír)
De nem ám csak a pulykáé a főszerep. Miközben a színpadon a jó ebédhez szól a nóta is, több pincészet kínálgatja borát, roston forgolódó sertések, ostorszó és népies művészetek várják a látogatókat. Lesz kirakodóvásár, avatnak borlovagot is, a délutáni koncerteken pedig letáncolhatjuk a felesleges falatokat. A Cívishír főként a vasárnapot ajánlja, hiszen stábunk titkos receptjét ekkor tárhatjuk a nagyvilág elé.
A képgaléria fotóit készítette: Salánki Gábor


















