Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán: minden, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér

MTI | 2024. 06. 01. | 16:11:00
A miniszterelnök beszédet mondott a Békemeneten.
Orbán: minden, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér
Elöl Pataky Attila énekes, dalszövegíró, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Stefka István újságíró, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője, Bayer Zsolt szerkesztő-publicista, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője, a párt alelnöke, Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltjeit javasolta Brüsszelbe küldeni a miniszterelnök, a Fidesz elnöke június 1-jén Budapesten, a Margitszigeten. Orbán Viktor a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet résztvevői előtt tartott beszédében azt mondta, Brüsszelben van már elég háborúpárti politikus, ezért inkább a Fidesz-KDNP jelöltjeit kell oda küldeni, élükön Deutsch Tamással, hogy foglalják el Brüsszelt.

"Ott éppen a magunkfajta emberekre van szükség, akik nem hisznek a háborúban és az erőszakban, de hisznek a szeretet és az összetartozás erejében" – fogalmazott. Felidézte a kormánypártok 2022-es választási győzelmét, azt mondta, "győzelmünk minden európai főváros politikai tőzsdéjén felhúzta Magyarország részvényeinek árfolyamát", de hiába akarnak belőle vásárolni, nem eladó, sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, sem Soros Györgynek.

Orbán Viktor üzent a kárpátaljai magyaroknak is: nincs már messze a nap, amikor "sorsotok jobbra fordul".

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke és Papp László debreceni polgármester a Békemeneten, a Jászi Mari téren (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A Fidesz-KDNP-szövetség Európa legnagyobb békehadtestje – emelte ki Orbán Viktor. A kormányfő kijelentette: úgy kell megnyerniük az európai választást, hogy a brüsszeli bürokraták ijedtükben megnyissák előttük a város kapuit, és sietősen távozzanak az irodáikból. Emlékeztetett: a Fidesz-KDNP 2006 ősze óta minden választást megnyert, parlamentit, önkormányzatit és európait. "Tizenegyszer nyertünk egyhuzamban. Abszolút rekord, KO, kiütéses győzelem, nincs vita" – fogalmazott, hozzáfűzve: a Fidesz-KDNP tábora a legnagyobb, egysége a legszilárdabb egész Európában, és a kormánypártok tudnak a legjobban kampányolni, övék a legnagyobb választási hadsereg.

"Soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett, mert a magyarok választási hadseregének egyetlen célja megőrizni a békét. Mi vagyunk Európa legnagyobb békehadtestje, mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje" – mondta. Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-szövetség újra hatalmas győzelem kapujában áll. "Nálunk rendezettség és erő, az ellenfeleinknél erőszakoskodás, választási dulakodás, lökdösődő vircsaft. Ők nem a háborút, hanem egymást akarják legyőzni. Nincs velük dolgunk, hadd csépeljék egymást. Ott minden pofon jó helyre megy."

Résztvevők vonulnak a Békemeneten (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A magunk kitartó tempójában még végig kell csinálnunk a jövő hetet, az lesz az igazi kampány - jelentette ki Orbán, aki azonban arra is figyelmeztetett: papírforma-győzelem a politikában nem létezik. Úgy fogalmazott: "még egy hét szívós munka, a legendás fideszes hajrá, és letoljuk az ellenfelet a pályáról". Kijelentette: a Fidesz óriási "gólhelyzetben" van, ezt azonban be is kell rúgni. A kormányzati munkában a rutin előny, de a kampányban a rutin méreg, a rutin öl – jegyezte meg, hozzátéve: a megszokott győzelem elkényelmesít. Hangsúlyozta, hogy a feladat olyan nagy, amilyet még sosem lehetett látni: meg kell akadályozni, hogy Európa a háborúba, a saját vesztébe rohanjon. Európa ugyanis ma háborúba készül, "naponta jelentik be a pokolba vezető út újabb szakaszainak átadását" – fűzte hozzá Orbán Viktor.

A Fidesz-KDNP-re leadott szavazat ma életet ment, "csak akkor maradhatunk ki a háborúból", ha a magyar választó megerősíti a kormányt – jelentette ki. Minden, Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér: növeli a békepártiak súlyát és megerősíti a háborúból kimaradó Magyarország döntését – fogalmazott, hozzátéve, "csak akkor maradhatunk ki a háborúból, ha a miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme".

Orbán Viktor kijelentette: ha a baloldal győz, csak idő kérdése, és a háború utolér bennünket, hiszen "a háborúpártiak kívül helyezték magukat a józan észen", megrészegültek, le akarják győzni Oroszországot, ahogy megpróbálták azt az első és a második világháborúban, sőt készen állnak összeütközni az egész Kelettel. A miniszterelnök kiemelte: a háborús mámor olyan, mint a drog, hiszen "akik a rabjai, semmiért sem tartják felelősnek magukat", a háborúpátiakat "nem érdekli a gyerekeid jövője, nem lehet meggyőzni őket, és ezért nekünk nem is meggyőzni, hanem legyőzni kell őket".

Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Év végére létrejöhet az össznyugati-transzatlanti békekoalíció – mondta a miniszterelnök. Orbán Viktor hozzátette, ehhez először meg kell nyerni a jövő vasárnapi választást, győzelem pedig csak akkor van, "ha mind elmegyünk és mind szavazunk". A kormányfő a Margitszigeten elmondott beszédében hangsúlyozta, ezt a békét nem lehet fegyverekkel kivívni, ennek a háborúnak nincs megoldása a harcmezőn, ott csak halottak vannak és pusztulás. Tűzszünet kell és tárgyalni kell – fűzte hozzá. Úgy folytatta, először is a választást a jövő héten meg kell nyerni, és "egy hét múlva erősítést kapunk Európa minden országából és létrehozhatunk Brüsszelben egy békepárti európai koalíciót". Orbán Viktor azt mondta, "ősszel az amerikaiak békepárti elnököt választhatnak és velük összehozhatjuk az össznyugati-transzatlanti békekoalíciót"; az év elején még "kisebbségben voltunk, az év végére többségbe kerülhetünk" az egész nyugati világban.

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választásra utalva úgy fogalmazott, tövig kell nyomni a gázt, ami a csövön kifér. Csak akkor van győzelem, ha mind elmegyünk és mind szavazunk. Csak a béke! Csak a Fidesz! – hangoztatta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két rendőr megrugdosott és ütlegelt egy gyereket – a Debreceni Törvényszéken az ügy
Két rendőr megrugdosott és ütlegelt egy gyereket – a Debreceni Törvényszéken az ügy
A sors furcsa fintora, hogy a helyben hagyott gyerekre éppen az ózdi rendőrkapitány talált rá.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Több száz hajdúsági diák építi karrierjét LEGO-val
Több száz hajdúsági diák építi karrierjét LEGO-val
A FIRST LEGO League iskolai programban résztvevő több mint 400 gyereknek nemcsak a robotprogramozó és -építő tudása, de a problémamegoldó és csapatmunka képességeik is jelentősen fejlődtek.
A Richter alapítványának százmilliós támogatásából Hajdú-Biharba is jutott
A Richter alapítványának százmilliós támogatásából Hajdú-Biharba is jutott
A természettudományos oktatási infrastruktúrát fejleszthetik.
Különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget Leslie Mandoki
Különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget Leslie Mandoki
Augusztus 18-án, 19:00 órától a budapesti Bazilika előtti téren újra felcsendül a zene.