Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem sok hiányzott a debreceni győzelemhez

DEAC | 2023. 12. 02. | 20:13:10
Zalaegerszegen kapott ki a DEAC kosárlabdacsapata.
Nem sok hiányzott a debreceni győzelemhez
Nagy lehetőséget szalasztott el a DEAC (Fotó: DEAC)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétpontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 10. fordulójában Zalaegerszegen december 2-án. A hullámzó összecsapás végén Andjelko Mandics együttese nagyon közel került a győzelemhez, ám a pontatlan végjátéknak köszönhetően végül Tóth Ádámék örülhettek a győzelemnek.

A tabellán elfoglalt helyezések tekintetében a közvetlen rivális Zalaegerszeg együtteséhez látogatott a DEAC, hiszen kilenc fordulót követően mindkét együttes 5-4-es mérleggel állt a negyedik, illetve ötödik pozícióban. A hazaiaknál bokasérülés miatt kérdéses volt az elmúlt négy esztendőt Debrecenben töltő Tóth Ádám szereplése, de a center végül vállalni tudta a játékot, igaz, a kezdők között még nem kapott szerepet.

A Debreceni Egyetem „jó” szokásához híven ezúttal is beragadt a feldobás után, az első három percben nyolc egerszeri pontra csak Hőgye Patrik ziccere érkezett válaszul.

Mielőtt korán nagyobb bajba kerültek volna a hajdúságiak, a csapat házi pontkirálya, Drenovac fújt ébresztőt, s a negyed derekára sikerült egy pontra zárkózni (8-7). A cseréből érkező Tóth hozott lendületet a zalaiak játékába, stabil védekezésüknek köszönhetően pedig fokozatosan növelték előnyüket. A negyed végén már nyolccal is vezettek, ám az utolsó két támadásból Drenovac és Mócsán is bevert egy-egy hármast, megmentve ezzel a több, mint felejthető első tíz percet (19-17).

A második felvonás elején nagyon bekezdtek a csapatok, Edwin egyenlített az első támadásból, majd Mishula és Mócsán talált be kintről.

A folytatásban is potyogtak a kosarak, s bár többször is támadhatott a vezetésért a DEAC, nem sikerült a fordítás. Területvédekezésre váltottak a hazaiak, mely meg is törte a hajdúságiak lendületét, Andjelko Mandics időkéréssel igyekezett rendezni a sorokat (33-28). Jót tett a rövid fejmosás, türelmes játékkal sikerült feltörni a zalai zónát, az első negyed végéhez hasonlóan Mócsán és Drenovac újra eredményes volt távolról, Williamson gyorsindítása után pedig a mérkőzés során először már a Debreceni Egyetem járt előrébb (38-39). A félidő utolsó percében azonban már csak két hazai büntető került be a jegyzőkönyvbe, így a egypontos ZTE fórral mehettek az öltözőbe a felek.

A fordulás után Osztojics zsákolt nagyot, majd Hicks volt eredményes közelről, de a DEAC sem maradt adós a kosarakkal, Edwin volt pontos kétszer is a festékből (44-43).

A térfélcsere utáni első percek dobópárbaját hamar felváltotta a fizikális játék, így mindkét oldalon egyre több hiba csúszott a támadásokba. Sokáig tartotta minimális előnyét a ZTE, de a negyed feléhez érkezve Edwin közelijét és Drenovac hárompontosát követően már újra a fehér-feketék jártak előrébb (49-53). Egy taktikai szünettel iggyekezett felrázni az övéit az egerszegi szakmai stáb, s bár ennek eredményekén sikerült egyre zárkózniuk a negyed hajrájában, Edwin hármasának köszönhetően végül 57-53-as debreceni vezetéssel várhatták a záró felvonást.

Buckles kipontozódásával indult az utolsó tíz perc, de még ennél is nagyobb probléma volt debreceni részről, hogy Hicks tempójával előbb egyenlítettek, majd Mishula büntetőjével fordítottak a vendéglátók (62-61).

Hőgye fordított azonnal egy hármassal, majd Buljevic talált be közelről, de büntetőkből tartotta a lépést a zete, Tóth egypontosai után három perccel az órán újra ők jártak előrébb (67-66). Lekunas toldotta meg az különbséget egy távolival, de nem adta fel a DEAC, Drenovac közelije és Mócsán három büntetője után egy perccel a vége előtt már ismét náluk volt az előny (70-71). Hiába védekezték ki a következő támadást a cívisvárosiak, egy érthetetlen eladott labda után Hicks robogott végig a pályán, s szerzett faulttal együtt kosarat. Egy labdabirtoklás még hátra volt, de a kijátszott akció végén Drenovac hármasa lejött a gyűrűről, így a Zalaegerszeg végül 73-71 arányú győzelmet aratott.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC 73-71 (19-17, 21-22, 13-18, 20-14)
ZTE: HICKS 20, Csátaljay 2, Keller 8, Lekunas 6, OSZTOJICS 12 csere: Tóth 5, MISHULA 11/6, Németh 2, Csuti 7.
DEAC: EDWIN 22/6, Hőgye 5/3, DRENOVAC18/9, Buckles 1, Buljevic 4 csere: MÓCSÁN 16/9, Williamson 5, Ságodi, Neuwirth.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni panelprogram: hiába van pénz, egy sor pályázó félreértésben leledzik
Hat társasháznak sikerült támogatható pályázatot összehoznia, kilencnek nem.
Egyetlen földút sem marad Kabán
41 utcában aszfaltoznak.
Debrecenben már majd' minden második turista külföldi
Az idegenforgalmi adóbevétel is jelentősen nőtt 2022-höz képest.
Újra versenybe száll Debrecen egy „Európa fővárosa” díjért
Ezúttal a kultúra helyett a zöld a hívószó.
A magyarok lelkesen kaparnak a szerencséjükért
A Szerencsejáték Zrt. pedig köszöni szépen.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
A több mint félszáz munkatárs komfortosabb körülmények között tudja ellátni feladatát Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés