Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mező Ori 50!

| 2011. 07. 31. | 11:10:26
Debrecen – A debreceni zenei élet egy jelentős szelete ünnepelte pénteken a Sikk Cafféban Mező Orit. Azt mondják ő a debreceni zenei élet Dombi Tibije.
Mező Ori 50!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Azaz, dehogyis ünnepelték... Ahogy ezt rockzenész körökben megszokhattuk, cikizték egész este az ötvenéves dobost, aki kiválóan bírta verbális rohamot. Egy szó mint száz, nem egy álszent buli volt.

Nem gondolom, hogy Orit bárkinek be kell mutatnom. Játszott legalább félszáz zenekarban. Volt közöttük hevey-metál, jazz, blues, hard-rock, progresszív-rock. Sohasem titkolta, hogy haknizott esküvőkön is, mint lakodalmas muzsikus. Egyébiránt innen datálható a töltött káposzta iránti fergeteges elkötelezettsége.
Azt mondják ő a debreceni zenei élet Dombi Tibije. Miként a gyors szélső élete a foci, úgy Orinak is mindennél fontosabb a zene. Mindegy kivel, milyen műfajban csak zene legyen és jó társaság.

Jó társaságból a születésnapi bulin sem volt hiány. Ott volt Lámer Emíl a Color legendája, Makranczi Béla akit egykoron a Generál is kinézett magának, Tőzser József az Androidból, abból a zenekarból ahol Ori mostanság dobol.
Láthattuk Debrecen legelső punk-énekesét Patkányt, nem hiányozhatott Dr. Valter, Perjés Peti az August Förster vezére a komlett Darling zenekar.
A fiatalabb évjáratot Nixi és a Premier Plan és a Skufanderz képviselte. Arra még tisztán emlékszem, hogy Vranyecz Artur kért tőlem egy fokpiszkálót. Ott volt még Bujdosó Bandi, Jeff, Pocsai, Dobó Gyuszi és még legalább százhuszan, ám akkorra már én is meglehetősen elfáradtam merthogy tök ingyen volt az ital.
Az, hogy éjfél körül mi történt, kik érkeztek még a dobosméltatásra arra nem is emlékeszem, de bármi is volt, annak úgy kellett történnie. Olyan ez mint amikor gyerekkorunkban falun moziba voltunk. Egyszer elszakadt a film és mi akkor is ülve maradtunk a barátainkkal és néztük a filmszakadást, órákon át. Ezt teszi a jó társaság.

Tények Oriról.

Már 12 évesen a Debreceni KPVDSZ színpadán játszott. A zeneiskolában tanult meg kottát olvasni, és ütőhangszereken játszani. 1979-ig különböző pop-, és vendéglátó zenekarokkal lépett fel. 1980-ban került az akkor induló Android zenekarba, amely teljesen megváltoztatta a zenei igényeit. Később 16 évig az Ölveti Blues Band dobosa, két lemezünk is megjelent, „Pocsolyába léptem”, és „Jó reggelt blues” címekkel. Alapító, és névadója tagja volt a Diktátor zenekarnak. 10 évig működtette a Tűzlabda zenekart, olyan közismert zenészekkel, mint Lámer Emil (Color) Makranci Béla, Tikász Sándor (Lux, Astor), Kalmár Géza (Tunyogi Band). Néhány további formáció, melyekben játszott: Week End, T-Boys, Morged, Omen, Darling, Debreceni Blues Társaság, Dr.Walter, Chaos, No Job, Grund. 1973-tól napjainkig mintegy háromszáz zenésszel játszott együtt. Kisegítő dobosnak, ütősnek a mai napig kap felkéréseket. Jelenlegi zenekarai: Android, Katvanhoe, Jazz Five, The Breeze, Corporation.

Szakács Béla debreceni lakos
FIGYELEM! EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESÍRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Loki-Fradi derbivel kezdődik az NB I. új idénye
Loki-Fradi derbivel kezdődik az NB I. új idénye
A debreceniek rögtön az első fordulóban a bajnoki címvédőt fogadják.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fellendülőben a használtautó-piac
Az idős, olcsó járműveket keresik.
Nyári diákmunka: a szabály, az szabály
Hasznos információkat közölt az adóhatóság.
Megoldódhat a belvízprobléma Kabán
Felújítanák a csapadékvíz-elvezetőket.
Terminátorok és rambók egyszerre a harctéren
Viszlát békeévek – felfutásban a magyar hadiipar.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Útravaló a nyári szünetre a Bethlenből
Avagy mit jelent a pénzügyi tudatosság a mindennapokban?
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Képzőművészeti, irodalmi és zenei tehetségfejlesztéstől volt hangos az Irinyi
Élményalapú ismeretbővítés és a kikapcsolódás a Debreceni Szakképzési Centrum intézményében.
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
Debrecenben 75 ezer tojásból készül rántotta
A világ legnagyobb tojásrántottájával vár minden debrecenit a piacvezető Tranzit Csoport.
Hungarospa: indul a főszezon!
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!