Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meglepetésszerű debreceni pontszerzés Bukarestben

Cívishír | 2023. 11. 11. | 19:41:50
Erőn felüli teljesítmény a Bajnokok Ligája hetedik fordulójában a DVSC-től.
Meglepetésszerű debreceni pontszerzés Bukarestben
Öröm a köbön (Fotó: DVSC-Schaeffler)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

29-29-es döntetlenre végzett a DVSC Schaeffler a CSM Bukarest együttesével a női Bajnokok Ligája 7. fordulójának november 11-i játéknapján. A veterán világklasszisokkal, Neaguval és Pinteával felálló sztárcsapat volt a találkozó favoritja, a DVSC pontszerzését pedig még értékesebbé teszi, hogy egy hullámvölgyből is sikerült felállni a meccs derekán.

A Gabriel – Töpfner, Planéta, Haggerty, Vámos P., Hámori, Petrus hetes nyomát sem mutatta megszeppenésnek, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az első öt percben alig esett gól, de utána felgyorsultak az események, és a 10. percben 5-5-re állt a mérkőzés. A Loki lépegetett el egy gólokkal a Bukaresttől, de a veterán Neagu révén mindig jöttek a riposztok. 

A 15. percben emberelőnyben adtuk el a labdát a román fal előtt, Gutiérrez köszönte szépen (7-7). Töpfner a következő támadásból visszaszerezte az előnyt, majd Gabriel nézte el Østergaard éles szögből leadott lövését (8-8). A francia kapuvédőt lehozta Szilágyi Zoltán, Bartulovic érkezett, akit Arntzen talpról rögtön felavatott (9-8, 18. perc).

Tíz perccel a szünet előtt a Loki horvátja spárgázott ki egy hazai bombát, Kácsor a másik oldalon nem hibázott, ezzel visszaszerezte a vezetést a DVSC (10-11), ha nem is sokáig. A 25. percben Johansson parádés gólt ragasztott a román halóba, azonban Arntzen keze szintén villant (13-13). Töpfner hibázott hetest a 28. percben, a visszatámadásnál a norvég Østergaardról maradt le a Loki középső védői, így a jobbszélső kétgólosra növelte a hazai előnyt. Nem sokkal a vége előtt Csernyánszki botlott meg nagy igyekezetében a román kilences környékén, az elguruló labdát a hazaiak kapták fel hamarabb, és Neagu 17-14-re alakított az eredményt. Bosszantó, mert az utolsó két percig erőn felül teljesített a Loki a bukaresti kézilabda „szentélyben”.

Visszakapaszkodtak a gödörből

A fordulás után Østergaard két találatára Vámos Míra eggyel felelt. A norvég Davidsen újabb büntetőt fogott, ezúttal Kácsorét. A 34. percben Arntzen góljával 20-15-re elhúztak a hazaiak, kétségtelenül övék voltak ezek a percek. 

A DVSC nem esett szét, a Töpfner helyére érkezett Grosch két góljával 21-19-re zárkóztak a debreceniek a 37. percben. A 40. percben Vámos Petra tört át az egy fejjel magasabb Pintea-Arntzen kettősön, egy gólra visszajött a Loki, Adrien Vasile kikérte a második idejét. Ez sem segített a norvégokkal tűzdelt román csapaton, mert Vámos Petra ismét remekelt, előtte pedig Bartulovic hárította Neagu lövését (23-23).

Grosch rövid időre a vezetést is megszerezte, ám a CSM nem hagyta magát, a 47. percre ismét ők mentek kettővel.

Bár Füzi-Tóvizi labdája kipattant a kapufa belső éléről, Grosch jól helyezkedett, a megkaparintott labdával pedig bevette a román kaput, 26-26 a 49. percben! Az előnyt a következő periódusban Neaguéknak sikerült megszerezni, de a Loki többször egyenlített. Két perccel a vége előtt, 29-29-nél, Neagu lövését hárította Bartulovic. Harminc másodperc volt hátra, amikor passzívnál Planétának kellett ellőnie, sáncolták, a videózás után a Loki jöhetett sarokdobásból. Elrontottuk, de a románok sem tudtak élni a visszatámadással egy rossz passz következtében. Egy pontot sikerült elhozni Bukarestből, ami az előzetes esélyek alapján nagyszerű fejlemény, nem várt siker!

RaL

Bajnokok Ligája, 7. forduló

CSM Bukarest – DVSC Schaeffler 29-29 (17-14)

Bukarest, játékvezetők: Carmaux, Mursch (franciák).

Bukarest: Eriksson, Glauser, Skurtveit (kapusok), Ailincai 1, Arntzen 5, Dindiligan 2, Flippes 2, Gutiérrez 1, Jensen Östergaard 5, Kobylinska 1, Neagu 9 (2), Nikolics, Pintea 3, Rotaru, Stoica. Edző: Adrian Vasile.

Debrecen: Bartulovic, Gabriel (kapusok), Costa, Csernyánszki 1, Füzi-Tóvizi 2, Grosch 3, Haggerty, Hámori 3, Johansson 1, Jovovics, Kácsor 5, Petrus, Planéta, Töpfner 5 (3), Vámos M. 2, Vámos P. 7. Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/6.

MESTERMÉRLEG

Adrian Vasile: – Nagyon jó csapat a Debrecen, ezt megmutatta korábban és ezúttal is. Amikor a második félidőben öt góllal vezettünk, akkor kapkodtunk, ezt az ellenfelünk kihasználta. Sajnos a szoros meccsek végjátékaiban nem vagyunk elég higgadtak.

Szilágyi Zoltán: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, szoros meccsen tudtunk pontot szerezni egy európai élcsapat otthonában. Az első félidben nem volt elég agresszív a védekezésünk, ez szünet után változott. A hét a hat elleni szituációkat is meg tudtuk oldani. Volt esélyünk a győzelemre, de elégedettek lehetünk a döntetlennel.

Az A-csoport további eredményei:

IK Sävehof (svéd) – Odense Handbold (dán) 20-44 (11-21)

Brest Bretagne HB (francia) – WHC Buducnost BEMAX (montenegrói) 20-20 (9-9)

SG BBM Bietigheim (német) – Győri Audi ETO 26-34 (10-12)

Az A-csoport állása
1. Györi Audi ETO KC7700218 : 1694914
2. Odense Håndbold7502237 : 1884910
3. SG BBM Bietigheim7502208 : 199910
4. CSM Bucuresti7313202 : 186167
5. DVSC Schaeffler7313198 : 208-107
6. Brest Bretagne Handball7214177 : 183-65
7. WHC Buducnost BEMAX7115162 : 209-473
8. IK Sävehof7007172 : 232-600
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
Bondár Anna a nyitókörben kiesett Nagyszombatban
A szoboszlói teniszezőnek most nem volt szerencséje.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Napelemes pályázat: hamarosan indulnak a kifizetések
Rendkívül népszerű volt a kezdeményezés.
Így terveznek Hajdúböszörményben
Milliárdos kerékpárút-fejlesztések szerepelnek az idei büdzsében.
Elfogadták az azonnali fizetésről szóló rendeletet
Ez egy lehetőség, teljesítése nem automatikus.
A hitelbiztosítéki záradékkal terhelt lakásbiztosítás is újraköthető
Érdemes összehasonlítani a meglévő szerződést az új ajánlatokkal.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés