Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre

civishir.hu | 2024. 07. 27. | 09:11:37
Még tart a felvételi az egyetemi programra.
MCC FIT: soha ennyien még nem jelentkeztek képzésre
Népszerű a képzés (Fotó: MCC)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén Kárpát-medence-szerte rekordszámú, mintegy 3200 általános iskolás diák jelentkezett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjára (FIT), amely 10 éves kortól kínál a közoktatás mellett, azt kiegészítve, élménypedagógián alapuló képzést 27 városban. Az MCC Középiskolás Programja (KP) is népszerű volt a fiatalok körében, az idei felvételi időszakban több mint 600 középiskolás diák nyújtotta be jelentkezését. Az intézmény Egyetemi Programjában pedig még mindig tart a felvételi időszak: az MCC hat képzési központja (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs) augusztus 8-ig várja a középiskolai tanulmányaikat most befejező diákok jelentkezését. Az MCC-ben jelenleg több mint 7600 diák tanul 28 képzési központban, tíz éves kortól egészen a doktori fokozat megszerzéséig.

Hatalmas érdeklődés mellett, rekordszámú jelentkezővel zárult a FIT Program legutóbbi felvételi időszaka. Kárpát-medence-szerte csaknem 3200, negyedik osztályos általános iskolás diák pályázott a programban való részvételre. A jelentkezéseket átgondolt, jól felépített és széleskörű toborzó munka előzte meg, amelynek eredményeként idén már ezer fővel többen adták be jelentkezésüket, mint a tavalyi évben.

A magyarországi képzési központok közül Budapesten (224) és Debrecenben (205) jelentkeztek a legtöbben, de kiemelkedik Kecskemét és Szolnok is, ahol több mint száz jelentkező volt a FIT Program képzéseire. A határon túli képzési központok tekintetében abszolút rekordot állított fel a marosvásárhelyi (250), valamint a csíkszeredai (212) és a sepsiszentgyörgyi (172) képzési központ, de Dunaszerdahelyen is meghaladta a százat a jelentkezők száma, ahogy a kárpátaljai Beregszászban is hasonló számú fiatal csatlakozott az MCC-hez. A jelentkezési adatok jól jelzik az intézmény egyedülálló tehetséggondozó programjának népszerűségét, illetőleg lehetőséget adnak arra, hogy a legtehetségesebb magyar diákok részesüljenek a legkiválóbb képzésekből. A szigorú szakmai alapon, szakértők segítségével történő kiválasztás után a diákok 25 fős csoportokban tanulhatnak szombatonként.

A FIT Program tavaly útjára indította a Fiatal Tehetségek Klubját (FIT Klub) is, ami még több fiatal számára tette elérhetővé a felső tagozatosoknak szóló képzést. A FIT Klub keretében így minden városban hétköznaponként is lehetőség nyílik délutáni tehetséggondozó kurzusokba bekapcsolódni.

A FIT Program az MCC képzésrendszerének legfiatalabbakat megszólító eleme, amely már korai életszakaszban segíti a kiemelkedő képességű gyermekek kibontakozását. A képzés ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést, ahol a felkészült és elhivatott oktatókkal, modern eszközökkel és otthonos központokkal olyan légkört teremtünk, amelyben a tanulás és a fejlődés is élménnyé válhat.  A program hétvégi képzési alkalmakon alapul: szombatonként egész napos, intenzív, ugyanakkor játékokkal bővelkedő foglalkozásokban lehet része a gyermekeknek, ahol a diákok többek között megtanulnak újraéleszteni, pénzügyi ismereteket sajátíthatnak el, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, de a csillagászat rejtelmeibe is betekinthetnek. Ezenfelül a program heti egy alkalommal beszédközpontú nyelvoktatást biztosít a diákoknak.

Az MCC Középiskolás Programja is népszerű volt a jelentkezők körében: az idei felvételi időszakban több mint 600 középiskolás diák nyújtotta be jelentkezését. Szeptembertől indul útjára felmenő rendszerben a KP FAKT program, amelyben a tanulási folyamatot egyetemi szintű oktatási-kutatási tapasztalattal rendelkező mentortanárok segítik, akik a diákokkal közösen éves fejlesztési célokat határoznak meg, valamint folyamatos visszajelzéseket adnak az elvégzett munkára és tanulási eredményekre.

Jelentős az érdeklődés az MCC Egyetemi Programja iránt is, amelyre még mindig pályázhatnak a középiskolai tanulmányaikat most befejező diákok. A Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye hat képzési központja (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs) várja azokat a fiatalokat, akik egy szakmailag kiváló, motiváló és összetartó közösséghez szeretnének csatlakozni. A leendő hallgatók Debrecenben augusztus 8-ig adhatják be jelentkezésüket.

Az Egyetemi Program keretein belül működő juniorképzéssel az MCC még több diáknak teszi elérhetővé térítésmentes tehetséggondozó programjait. A képzés célja, hogy az MCC magas színvonalú, közös nevezőre hozott alaptudást kínáljon a diákoknak, amelyet tanulmányaik és karrierútjuk során magabiztosan használhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bálák lángolnak Hortobágy külterületén
Bálák lángolnak Hortobágy külterületén
Szásztelek majorban három település szakemberei oltanak.
Hirdetés
Hirdetés
Tűz: Tégláson csaptak fel a lángok
Tűz: Tégláson csaptak fel a lángok
A József Attila utcából érkezett a riasztás.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
2025-ben megduplázzák a gyerekek után járó adókedvezményt
Gyógyír lehet a demográfiai hanyatlásra?
Szakszervezeti szövetség: legalább 12 százalékkal kell emelni a minimálbért
A 300 ezer forintos minimálbér mellé minimum 360 ezer forintos garantált bérminimum szükséges – fogalmaztak.
Naponta sok-sok jogsértést rögzít a VÉDA-rendszer Hajdú-Biharban
A szupertraffipaxoknak is nevezett berendezések így sincsenek teljesen kihasználva.
Bejelentették, ki juthat könnyebben hitelhez
A kormányinfón részletezte a feltételeket Vitályos Eszter.
Nem remekeltek a strandbüfék a hatósági ellenőrzéseken
A fertőtlenítő mosogatás hiánya az ellenőrzések 8,7 százalékánál jelentett problémát, sok helyen gond a takarítatlanság is.
A Volánbusz beolvad a MÁV-ba
Régi terve ez a kormánynak.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Jubilál a Strandok Éjszakája
Jubilál a Strandok Éjszakája
A nyári kánikula várhatóan folytatódik, így a hosszú, forró napok után jöhet a hűsítő éjszakai fürdőzés!
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Strandok éjszakája a Hungarospa Strandfürdőben
Forró nyári slágerek és lézershow.
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A Hungarospa 97 éves: nagyszabású bulira várják a vendégeket
A rendezvény strandbelépővel látogatható, a kellemes hűs vizű tengerparti medencéből, fürdőzés közben is nézhető.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés