Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Márki-Zay Debrecenben: nincs nyerhetetlen körzet

| 2022. 02. 18. | 21:56:00
Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje összefogásra buzdított.
Márki-Zay Debrecenben: nincs nyerhetetlen körzet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Április 3-án akkor védjük meg a gyermekeinket, ha leváltjuk Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát – mondta a gyermekvédelmi népszavazásra utalva az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje Debrecenben.

Márki-Zay Péter február 18-án, pénteken este a Csapó utcai bevásárlóközpont előtt néhány száz ember előtt hangsúlyozta: olyan országot akarnak, ahol még a fideszes politikusok is nyíltan felvállalhatják a homoszexualitásukat, mert az nem szégyen. Hozzátette: az ellenzék az elmúlt években sokat tett azért, hogy „szeretettel fogadjuk el egymást olyannak, amilyenek vagyunk. Legyen az jobb- és baloldali, cigány vagy nem cigány, nő és férfi, továbbá bármilyen szexuális orientációjú”.
A miniszterelnök-jelölt elmondta:

kormányra kerülésük esetén legalább az alapvető élelmiszerek áfáját 5 százalékra csökkentik, bevezetik a nyugdíjszámításnál a vegyes indexálást, amely lehetővé teszi, hogy évről évre minden nyugdíjas magasabb összeget kapjon. A nők mellett a férfiak is nyugdíjba mehetnének 40 év munka után, a rendőrök pedig akár 30 év szolgálatot követően is – emelte ki, hozzátéve, hogy az euró bevezetéséig erős forintot akarnak, amellyel letörnék az inflációt, megfékeznék az áremelkedést, és stabilizálnák a jövedelmeket.

Márki-Zay Péter beszélt arról is, hogy szerinte Orbán Viktor miniszterelnöknek veresége esetén jó néhány dolgot meg kell majd magyaráznia. Példaként említette a 300 milliárd forintért vásárolt lélegeztetőgépeket, amelyek használhatatlanok, de a közvetítő maláj cég a nyereségből magánrepülőket és jachtokat vásárolt. Szerinte vizsgálni kell a Sinopharm-vakcina beszerzését is, amelyért a magyar állam kétszer annyit fizetett, mint Szenegál, és amelyet úgy adtak be 400 ezer magyar időskorú állampolgárnak, hogy azt a gyártó kínai cég nem is tesztelte a 60 év feletti korosztályban.

„Ezeket meg kell magyaráznia Orbán Viktornak, ha pedig nem tudja, ő és családja is könnyen a „Csillagban” töltheti a következő éveket” – fogalmazott.

Kijelentette: ha kormányra kerülnek, Magyarország csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez, Hadházy Ákos vezetésével pedig létrehoznak egy korrupcióellenes ügynökséget. „Azoktól a tolvajoktól, akik ellopták a vagyont, vissza kell szerezni. Legyen vagyonelkobzás!” – emelte ki.

Márki-Zay Péter az április 3-i választás kapcsán kifejtette: ahogy négy évvel ezelőtt Hódmezővásárhelyen bebizonyosodott, hogy nincs nyerhetetlen körzet, ugyanúgy igaz ez a debreceni körzetekre is. A jelenlévőkhöz fordulva hangsúlyozta: „Ha önök összefognak, nem kétséges, hogy le tudják váltani a Fideszt, és Kósa Lajos nem lesz többé képviselő”.

A jelenlévőket arra kérte, hogy a választásokig hátralévő időben minden nap győzzenek meg egy embert a kormányváltás szükségességéről, mint mondta, már most is a lakosság több mint fele az ellenzéket támogatja, de győzni csak akkor tudnak, ha ezek az emberek el is mennek szavazni. Márki-Zay Péter beszéde végén közönségét a három debreceni választókerület képviselőjelöltjének (Varga Zoltán, Mándi László és Salamon Gergő) támogatására buzdította.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.