Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közbizalmi dolgozók, pisiljetek!

| 2014. 12. 16. | 09:01:48
Mostantól parancsra iszom és vizelek, vagy tépem a hajam mintának, ha kell. Szabó-Kovács Patrícia jegyzete
Közbizalmi dolgozók, pisiljetek!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átgondolt tervezet, A Stratégia a nemzet két legnagyobb mételye, a drogmaffia és a szabad véleménynyilvánítás ellen. Két legyet egy csapásra…
Ígérem és fogadom, mostantól nagyon figyelek a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Eddig is kellett volna, de – megvallom őszintén –, nem mindig tartottam szem előtt a WHO-irányelveket. Addig nem, amíg csak magamról szólt a dolog, amíg azt hittem, magamért eszem, iszom, ürítek.
Most persze gyökeresen megváltozott a helyzet, jobban figyelek majd, mert nem csupán rólam, hanem a nemzetről van szó! Jobban mondva a nemzet belém vetett bizalmáról. Éppen ezért nem szeretnék úgy járni, mint Fazekas Róbert az ominózus 2004-es athéni olimpián, hogy tudniillik nem sikerül a kellő mennyiségű tesztanyagot produkálnom.

Közbizalmi dolgozó vagyok, ha én drogot fogyasztanék, az az egész országra hatással lenne, nem csupán az én életemről, erkölcseimről van itt szó.
Gyermekek, politikusok, újságírók – íme azok köre, akiket drogtesztre köteleznének. Remélem, itt nem állunk meg, nincs vége a sornak! Ha ennyire szívén viseli a köz sorsát a magas politika, igazán kiterjeszthetné a vizsgálandók körét. Mert ezek szerint például a rendőrök nem közbizalmi dolgozók. Nem közpénzből fizetik őket, és semmi közük az lakossághoz, akiknek bennük kell csak igazán bízni, hiszen elvileg ők védik az életünket, a közrendet! A tanárok és egyéb pedagógusok sem élveznek ezek szerint közbizalmat-pedig kellene, hiszen rájuk a gyermekeinket bízzuk, testi-lelki fejlődésüket, kis túlzással rajtuk múlik a felnövekvő nemzedékek sorsa. De Isten ments’, hogy további tippeket adjak az eszement ötlet megvalósításához! Épp elég, hogy az újságírók, akik hébe-hóba még meg merik mondani az igazat - vagy csak a véleményüket – lettek hirtelen ennyire fókuszban.

Ilyen alapon minden hónapban kihúzhatnának a nagy kalapból 20 foglalkozást vagy munkakört, ezek képviselőiből pár ezret országos szinten, és szúrópróbaszerűen drogtesztet végezhetnének rajtuk. Talán hamarosan ezt a javaslatot is beterjeszti valamelyik nagyokos. Bár az újságírók zöme – a politikusokkal ellentétben – nem közpénzből él, nem adóforintokat herdál el, és nem is befolyásolja sem az életét, sem a véleményét senkinek, ezek szerint fontosak vagyunk. Ez csak ebből az új törvénytervezetből derül ki, mert egyébként a véleményünkre magasról tesznek – ha igazat írunk, akkor azért, ha meg nem, akkor azért.

Érdekes, hogy ilyenkor mégis közbizalmi dolgozók vagyunk, jelentőségünkben a honatyákhoz mérhetők - egyébként meg hiteltelen, hazug és szenzációhajhász söpredék, sőt, egyenesen „tollforgató terroristák”, ugyebár. Ráadásul annyit drogozunk, hogy ha minket leállítanak, az végzetes csapást mér a drogmaffiára, amit így talán meg is bénít a hatalmas bevételkiesés. A dílerek lehúzhatják a rolót… Azért merem kinyitni a számat, mert akik csak egy kicsit is ismernek, tudják, hogy mennyire végletesen távol tartom magam a drogoktól, akik meg nem, azoknak úgyis mindegy, mit írok és mondok, azt gondolnak, amit akarnak. Nem a legalizálásért szállok síkra, távol álljon tőlem. Csupán a megfélemlítés újabb eszköze ellen. Miniszterelnökünk érvelése szerint azokban nem lehet megbízni, akik szintetikus drogokat fogyasztanak – ezek szerint a természetes drogokkal nincs gond, azok jöhetnek…

Mindegy, én hajlok a jó szóra, mostantól parancsra iszom és vizelek, vagy tépem a hajam mintának, ha kell. Merném én vállalni annak a kockázatát vagy felelősségét, hogy elveszítsem a köz bizalmát, félretájékoztassak, esetleg tudatmódosító hatása alatt átgondolatlanul befolyásoljak bárkit is?!
Rajtam igazán ne múljon…

Szabó-Kovács Patrícia

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecenben is megválik a Teva attól, amibe nemrég 23 millió dollárt fektetett
Egyelőre nem tudni, hogy csoportos létszámleépítésre kell-e számítani. Papp László szerint nem.
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszlói gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés