Kóstold meg Erdélyt!

Az erdélyi ételek igazi különlegessége az, hogy (a görög, olasz, kínai konyhák tömegcikké lett ál-jellegzetességeivel ellentétben) az itthoni alapanyagokból még mindig nem lehet ugyanazt az ízt elővarázsolni, amit az ember a a felhőkbe bújt hegyek között kóstol. Mert erőtlenebb a juhtúró, halványabb a sáfrány. Próbálkozni azért lehet! Június 19-én 19 órától a nyári tematikus esteket rögtön egy újdonsággal kezdik a Vigadó Étteremben, ahol első alkalommal rendezik meg az erdélyi ételek estjét. Olyan ételspecialitások várják az ínyenceket, mint a csorba, a zakuszka, az erdélyi töltött káposzta, a juhtúrós puliszka, vagy a kihagyhatatlan mics (mititei).
Előételek:
Zakuszka
Töltött tojás
Vinetta (padlizsánkrém)
Gomba román pásztor módjára
Saláták:
Csirkesaláta aszalt gyümölcsökkel
Majonézes káposzta- sárgarépa saláta
Olajos zöldsaláták füstölt marhanyelvvel
Fejes saláta székelyesen
Levesek:
Küküllőmenti almaleves
Csorba
Főételek:
Erdélyi borsos tokány, juhtúrós puliszkával
Erdélyi mustáros tarja szeletek, pirított köményes burgonyával
Mititei (mics), sáfrányos rizzsel
Székely sertésborda
Erdélyi töltött káposzta
Majorsághús szilvával, sajtos gombóccal
Desszertek:
Hausen blasen (párnahuzatok)
Kindli


















