Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korcsinszky György: Tömegverekedést előztem meg!

| 2011. 03. 01. | 14:45:05
Debrecen – Olyan felfokozott idegállapotba kerültek a fiúk, hogy nem láttam értelmét visszaengedni őket a jégre, mert öt percen belül egymásnak estek volna ököllel – véli a DHK első embere a hétfő esti botrányról.
Korcsinszky György: Tömegverekedést előztem meg!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Cívishír a helyszínről tudósított hétfőn este az országos botrányt hozó U18-as bajnoki elődöntőről. Egy meg nem adott debreceni gól után szabadultak el az indulatok a debreceni jégcsarnokban, ahol a hazaiak a magyar hoki fővárosából, Székesfehérvárról kaptak a papírforma szerint esélyesebb, de verhető ellenfelet. A történetről itt megírtuk mindent, most pedig Korcsinszky György klubelnököt kérdeztük, hogy a második harmad derekán miért adta fel a meccset.

– Számunkra sporttörténelmi sikert jelentett volna a győzelem, hiszen azzal kiejtjük az előzetesen sokkal esélyesebbnek vélt Fehérvárt. Érthető tehát, hogy már eleve felfokozott hangulatban léptek pályára a fiataljaink a nagy tét által. Az ellenfélnek mégis több vesztenivalója volt, mivel a bajnoki cím első számú várományosának tekint rá a magyar jégkorongos társadalom. Ritó László 2–2-nél a második harmad 13. percében teljesen szabályos és jól látható gólt lőtt, ráadásul amíg mi örültünk, addig a fehérváriak üres kapuba gólt lőttek. Legalább egy tucatnyian voltunk a jégen, mire a játékvezetők azt mondták, hogy ezzel nem akadályoztunk a fehérváriak akcióját. Megáll az ész! A játékosok olyan idegállapotba kerültek, hogy alig tudtuk visszafogni őket a cserepadon. Természetesnek tartottam a reakciót, ilyen igazságtalanságot ugyanis még felnőtt fejjel is nagyon nehéz feldolgozni, 18 éves fiatalemberek számára pedig lehetetlen. Láttam a szemekben, hogy ha folytatódik a meccs, öt percen belül tömegverekedés tör ki pályán. Úgy gondoltam, ezt kötelességem megelőzni, ezért nem engedtem vissza a jégre a fiúkat – mondta a Cívishírnek Korcsinszky György, a DHK elnöke.

A debreceni hoki alapítója elmondása szerint a több mint két évtizedes elnöki tevékenysége során még egyszer vezényelte le a pályáról a debreceni csapatot, amikor a Pomáz játékosai egy felnőtt bajnokin verték a DHK fiataljait az újpesti pályán. Az is indokolt volt, a mostani is – tette hozzá Korcsinszky György, aki a bírók hétfő esti tevékenységét nem akarta minősíteni, de azért megjegyezte, hogy a meg nem adott gólt, csak az nem látta gólnak, aki nem akarta. Sérelmezte továbbá azt, hogy amikor Könczei Áron csapatkapitány a bíróknál érdeklődött, rögtön tízperces fegyelmi büntetést kapott.

– Fültanúja vagyok számos alkalommal, amikor a fővárosi csapatok játékosai nyomdafestéket nem tűrő hangnemben szidják a játékvezetőket, akkor az elszáll a fülük mellett, de ha egy debreceni óvatosan megkérdezi, hogy mi történt, akkor az már automatikusan tíz perc fegyelmit jelent – jegyezte meg az elnök, utalva arra, hogy a DHK folyamatos diszkriminációnak van kitéve.

A debreceniek egyébként az óvásban azt kérik – mondta el Korcsinszky György –, hogy a mérkőzést játsszák újra Debrecenben, de négy másik játékvezető közreműködésével. A magyar hokiszövetség versenybizottsága pénteken dönt – tájékoztatta a Cívishírt Kovács Zoltán főtitkár –, de a hajdúságiak már szerdán, Fehérváron csattanós választ adhatnak az őket ért sérelmekre. A párharc az egyik fél három győzelméig tart, az állás pedig 2–2, ha beleszámítjuk a fehérváriak hétfő esti kétes győzelmét. A hírek szerint a DHK hívei szurkolói buszt szerveznek!

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
A Civaqua-program első nagy víztározója sok lehetőséget rejt magában.
Hirdetés
Hirdetés
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Elkezdődött az izzók kiosztása.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Matta Csaba a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézetének egyetemi docense.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!