Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korábbi főnökét váltja Kismarja új polgármestere

Cívishír | 2024. 09. 26. | 16:15:27
Zsiros László programjában vízminőség-javítás, útépítés, útkarbantartás és intézménybővítés is szerepel.
Korábbi főnökét váltja Kismarja új polgármestere
Zsiros László, Kismarja megválasztott polgármestere (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsiros László a falu vezetésére cseppet sem hétköznapi helyzetben kapott bizalmat Kismarja választóitól a június 9-én magtartott helyhatósági voksoláson. A hivatalába lépő polgármester 24 évig dolgozott a kismarjai polgármesteri hivatalban műszaki vonalon, mígnem a múlt év augusztusában – szavait idézve – kicsit keserves szájízzel ott kellett hagynia a munkahelyét. Október 1-jén viszont ő váltja a polgármesteri székben korábbi főnökét, Farkas István Attilát. A választás után egyszer már beszélt a leköszönő és a jövendő faluvezető; a kommunikáció – idézte fel Zsiros László – nehézkes volt, hiszen a munkahelyéről való távozása előtt kilenc évig dolgoztak együtt. Mindebből azonban az új polgármester nem csinál problémát, teszi a dolgát, készül a feladatára.

– Miután eljöttem a polgármesteri hivatalból, nehezen találtam a helyem a világban, majd elhelyezkedtem más munkaterületen. A választások előtt néhány hónappal azzal kezdtek keresni a kismarjai lakosok, hogy miért nem indulok a választáson. Mondták, a munkám során már sokat segítettem nekik, ismernek emberként is, látják bennem az alkalmasságot a polgármesteri pozícióra. Először teljesen elzárkóztam előle, ám egyre többen kerestek meg, átgondoltam – az itt élő emberekért, Kismarjáért, majd meghoztam a döntésemet, hogy belevágok ebbe a nehéz, de megtisztelő feladatba. Az emberek döntése motivált, az emberekért indultam a választáson – beszélt indulása motivációjáról Zsiros László, akit meglepett a győzelme, bár érezte, vannak támogatói, megállították az utcán, beszélgettek a tervekről. Akkor az érdeklődésük őszintének tűnt, és mint azt a választás eredménye bizonyítja, őszinte is volt.

Kismarján három független jelölt indult a polgármesteri székért. Zsiros László a szavazatok 52,5 százalékát kapta, Farkas István Attila, a második ciklusát záró polgármester 30,64 százalékot ért el, míg Gaálné Kun Anikóra a választók 16,87 százaléka voksolt. A képviselő-testület hat helyére 17 független jelölt aspirált. A megválasztottak között van Gaálné Kun Anikó és a közel 1200 lakosú falut 1994 és 2014 között vezető Szűcs László is. A testületben ketten régiek, öten – benne a faluvezető – újak. Zsiros László már találkozott képviselőtársaival, beszélgettek a tervekről, tettre készek, várják a megbízatásuk kezdetét, hogy szívvel-lélekkel a településükért tudjanak tenni.

Térjünk azonban vissza Zsiros László kampányához, amelyből a hosszútávú feladatairól is képet kapunk. Miután döntött az indulásról, sok családhoz elment, beszélgetett az emberekkel, megnyíltak előtte, feltárták problémáikat, ő pedig elmondta az elképzeléseit, min lehetne változtatni. 

Közös probléma néhány belterületi út gyatra állapota, továbbá az ivóvíz minősége. Hiányolták a pontos és hiteles lakossági tájékoztatást, a település fejlődése érdekében a széleskörű összefogást, együttműködést a református egyházzal, a civil szervezetekkel, köztük a sport- és a polgárőr egyesülettel. 

Mint ahogy a roma kisebbségi önkormányzat és a települési önkormányzat munkáját sem hangolták össze. Mindezen szeretne változtatni a megválasztott polgármester, és ahogy ő fogalmazott, a „szunnyadó települést kicsit felrázni”, új színt vinni a falu életébe. Ebben fontos szerepet kap a Bocskai-hagyomány ápolása, amely felbecsülhetetlen történelmi értéke a településünknek. Tervei között szerepel a várromnál pihenőpark kialakítása.

– Az első feladat azonban a megfiatalodott, majdnem teljesen új képviselő-testületből közösség formálása, és rögtön hozzá kell kezdeni az ivóvízjavító program előkészítéséhez, továbbá javítani az idősgondozást, a régi védőnői szolgálat épületét felújítani. Szükséglakásunk sincs, bármelyik családdal történik valami, nem tudjuk őket elszállásolni, a vasútállomásnál és a temetőnél parkolót építeni, mert most a sárban állnak az autók, és legalább a ravatalozóig megépíteni a szilárd burkolatú utat. Persze a megkezdett beruházásokat is folytatjuk, mint ahogy a közmunkaprogramot is visszük tovább. Ezek mellett a pályázati kiírásokat figyelni, erre viszont rá kell kapcsolnunk – sorolta az ez évi teendőket Zsiros László. 

– CH –

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ezekben a debreceni utcákban újul meg a közvilágítás két hónapon belül
Ezekben a debreceni utcákban újul meg a közvilágítás két hónapon belül
A Simonyin és Józsán már elkezdődött a kivitelezés.
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter és a nők: az exfeleség után a volt barátnő is interjúban tálalt ki
Magyar Péter és a nők: az exfeleség után a volt barátnő is interjúban tálalt ki
„Magyar Péter nem az, akinek látszik” – mondta Vogel Evelin.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni önkormányzat: nem vonnak el forrást a gazdaság fejlődését elősegítő projektektől
A város és a kormány együttműködése erős szövetségen alapul – jelentették ki.
Fel kell újítani a Csapó utcai épület tetejét
Pályázatot írt ki a Debreceni Társasházkezelő Kft.
Ki kinek tud keresztbe tenni Nyíradonyban? – FRISSÍTÉS
Polgármesteri végkielégítés, botrányos futópálya, kérdőjeles vagyonkezelés.
Debreceni alapítványok is milliókhoz jutottak az 1 százalékokból
Százmillió felett a három legeredményesebb civil szervezet.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Történelmet és jövőt ír a DKV
Történelmet és jövőt ír a DKV
140 éves jubileumát ünnepli Debrecen közlekedési vállalata.
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Aukció Debrecenben: 225 tétel kalapács alatt
Az árverésen két védett festmény is indul.
MODEM: programkavalkád a születésnapon
MODEM: programkavalkád a születésnapon
Szeptember 26. és 28. között ünnepli 18. születésnapját a debreceni művészeti központ.
Hello, szakma! Hello, lehetőségek!
Hello, szakma! Hello, lehetőségek!
Visszatér a Debreceni Szakképzési Centrum őszi pályaorientációs rendezvénye.
Hirdetés