Hal? Hol? Szegeden! Kiesszük a 3 ezer 500 literes bográcsot!

Várhatóan 200 mázsa halat főznek és sütnek meg a jubileumi, 15. Nemzetközi Tisza Halfesztiválon, amit szeptember első hétvégéjén rendeznek Szegeden. A gasztronómiai és kulturális fesztivál három napjára több 200 ezer vendéget várnak Magyarországról és a határon túlról - mondta Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, szervező. Hozzátette: a rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy a hétvégére már nehezen találni szabad szobát a szegedi szállodákban. A pénteken délután szórakoztató programokkal kezdődő rendezvény második napján, szombaton az újszegedi Partfürdőn amatőr- és mesterszakácsok, családi- és vállalati csapatok, a politika, a közélet és sport prominens személyei vállalkoznak arra, hogy bemutassák halászléfőző tudományukat. Eddig 138 csapat nevezett.
Innivalóval is Tiszát lehet majd rekeszteni
A Tisza-part szegedi oldalán a rendezvényt szervező halászcsárda a vízi bástyára felállított 3500 literes bográcsban készíti el a hallét. Az óriásbográcsot a várhatóan hatszor vagy hétszer kell majd telefőzni ahhoz, hogy minden vendég jóllakjon. A Huszár Mátyás rakpart Tisza felőli oldalán borászatok és pálinkaházak kínálják a halételekhez illő italokat.


















