Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felcsúton érhet révbe a hadházi labdazsonglőr, László Gyula

| 2023. 09. 20 | 18:04:00
Készül az újabb rekordkísérletére, de hogy pontosan mi lesz az, még titok.
Felcsúton érhet révbe a hadházi labdazsonglőr, László Gyula
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Engem az emberek úgy ismernek, hogy labdazsönglőrködöm a debreceni Nagytemplom vagy a stadion előtt. És sokan tudják már azt is, hogy a fejemen labdával szeretnék felmenni a világ legmagasabb épülete, a 828 méter magas Burdzs Kalifa tetejére Dubajban. Erről nem mondtam le. Nemrégiben viszont életem egy új szakasza kezdődött el, amiről az embereknek azért szeretnék beszélni, hogy lássák, van kiút a szegénységből. Sporttal és önmagunk fejlesztésével igenis ki lehet törni. És mindegy, hogy milyen a bőröd színe, milyen vallású vagy nemzetségű vagy. Mindenkinek kell, hogy legyenek álmai, céljai, és ezért muszáj harcolnunk, küzdenünk. Ha vannak céljaid, sokat és keményen dolgozol, és van egy icipici szerencséd is, akkor a jó Isten is megsegít, és meg tudsz ismerkedni olyan emberekkel, akik segítenek azok megvalósításában – fogalmazta meg László Gyula életfilozófiáját a Cívishírnek.

A Debrecen utcáiról is ismert freestyle-os élete fenekestül fordult fel az elmúlt hetekben.

A korábban a labdaügyességi technikáját a belvárosban, a stadion körül mutogató Guinness-rekordkísérleteihez támogatókat kereső László Gyulára a Puskás Akadémia „csapott le”. Tudását, habitusát, szemléletét ők látták beilleszthetőnek a labdarúgó klub munkájába. Persze ehhez kellett László Gyula és a Puskás Akadémia tájékoztatásért és megjelenéséért felelős igazgatójának, Istenes Lászlónak évekre visszatekintő, ugyancsak a freestyle-on alapuló ismeretsége is. Általa Gyula, vagy ahogy a beszélgetésünk során nem egyszer nevezte önmagát, a „hadházi cigánygyerek” a Puskás Akadémia alkalmazottja lett.

[Beillesztett cikk: Labdával a fején menne a Burdzs Kalifa tetejére a hadházi labdazsonglőr]

A magyar foci dicsőbb jövőjéért

– Hogy is mondjam? Én vagyok a Puskás Akadémia FC hazai mérkőzéseinek hangulatfelelőse a Pancho Arénában. A feladatom a meccsek előtt és a szünetben a nézők szórakoztatása, a nézőkkel való közös játék. Ez óriási dolog számomra, mert amit imádok, amit tiszta szívemből szeretek, azt csinálhatom, és lényegében ezért kapom a fizetésemet. Az pedig, ahogy a közönség fogadott, fogadta a produkciómat, az fantasztikus! A Pancho Aréna kezdőkörében úgy érzem magam, mint egy világsztár, mintha én lennék Messi, Ronaldo vagy Szoboszlai Dominik. Az első fellépésemen persze lámpalázas voltam, hiszen élő adásban szerepeltem a tévé meccsközvetítésében. Hál’ Istennek nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam a közösségi oldalamon és személyesen is. Megismernek az utcán, gratulálnak, volt, aki fotózkodott is velem. És otthon, Hadházon sem úgy néznek rám, mint korábban. Érdekes, ott is egyre többen megismernek, mondják, láttak a tévében és gratulálnak. Mindezért elsőként hálás vagyok az Istennek, aztán Lacinak, és a felcsúti labdarúgó akadémiának, hogy alkalmaztak – mondta nagy lelkesedéssel a beszélgetésre a Puskás Akadémia sportöltözetében megjelent László Gyula.

Elmondta azt is, hogy a klub teljes sportfelszereléssel látta el, mi több, van egy 12-es számú meze, „GYUSZI” felirattal, ami a fellépőmeze, abban lép pályára a mérkőzések előtt és a szünetben. Majd a bemutatóira terelődik a szó.

– Minden bemutatóm más és más. Az a lényeg, hogy mindig újítani kell, új trükköket bemutatni, és ehhez kötelező fejlesztenem a tudásomat. Őszintén szólva óriási fejlődésen, változáson mentem keresztül, amióta Felcsúton vagyok. Kedvesek és törődnek velem, meghallgatnak, közösen beszéljük meg a fellépéseket, tervezzük a jövőmet, a klub és az én közös jövőmet. A külső megjelenésemmel is foglalkoznak, azzal, hogy sportosabb legyek, érdekesebb bemutatókat tartsak a közönségnek, mert hosszútávra terveznek velem. Ami pedig egyelőre csak terv, hogy talán később foglalkozhatok gyerekekkel is. Ez úgy kezdődött, hogy amikor a labdarúgó akadémiára kerültem, bemutattak az edzőknek, a korosztályos csapatoknak, és az edzéseken látták, miként viszonyulok a gyerekekhez. Természetesen imádom őket. A kicsiknek pár perc alatt olyan cseleket tanítottam meg, amilyeneket a világsztárok szoktak csinálni a meccsen. Biciklicselt, Ronaldo, Zidane, Ronaldinho híres klasszikus cseleit, hogy minél látványosabban és minél jobban focizzanak. Szóval az is óriási nagy álmom volt, hogy gyerekekkel tudjak foglalkozni, ami most talán sikerülhet – lelkesedett be ismét Gyula, aki egy nagy sóhajjal ki is jelentette, úgy érzi, révbe ért. Ha minden úgy alakul, ahogy a klub és Gyuszi szeretné, akkor rövidesen Felcsútra költözik, és hosszútávon is ott képzeli el az életét, mert, mint mondja, ott találta meg azt, ami mindig is vágya volt: bemutathassa freestyle-tudását, továbbadhassa mindazt, aminek a labdarúgásban birtokában van; ráadásul úgy, hogy azt a közönség és a szakemberek el is ismerik.

Ilyet még senki sem csinált

Mindeközben persze kőkeményen edz egy újabb rekordkísérletre, amely szeptember 23-án délután lesz Felcsúton, a Pancho Arénában, a Puskás-Paks bajnoki mérkőzés szünetében. Azt pedig, hogy miben állít fel új csúcsot, az a közönség előtt egyelőre még titok. Annyit azonban elárult, hogy ez egy olyan rekord lesz, amilyet Magyarországon még senki sem csinált. Mivel ebben a témában ő lesz az első, százszázalék, hogy sikerülni fog, az utána jövők az ő rekordját próbálják majd megdönteni. Mint ahogy neki is kihívást jelent majd az elért eredménye túlszárnyalása.

CH

Kapcsolódó hírek
Jó hír a DVSC-ről: hamarosan visszatér a válogatott játékos
Jó hír a DVSC-ről: hamarosan visszatér a válogatott játékos
A debreceni ásznak tavaly szakadt el a keresztszalagja.
Püspökladányból Debrecenbe 160-nal – akár már 2024-ben
Püspökladányból Debrecenbe 160-nal – akár már 2024-ben
A Debrecen és Nyíregyháza közötti vasúti pályaszakaszt is korszerűsítik.
Két körözöttet fogtak a biharkeresztesi rendőrök
Két körözöttet fogtak a biharkeresztesi rendőrök
Egy ukrán és egy román állampolgárt is előállítottak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés