Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dombi Tibi és Sándor Tamás már dörzsöli a tenyerét

| 2014. 09. 03. | 11:47:24
Kezdődik! Debrecenben is széles tábora van már a tojásfocinak.
Dombi Tibi és Sándor Tamás már dörzsöli a tenyerét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hét hónapos szünet után magyar idő szerint péntek hajnalban kezdetét veszi a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) 2014-es bajnoksága. Az idénynyitón hagyományosan a címvédő, azaz most a Seattle Seahawks az egyik résztvevő. Az eddigi 48 Super Bowlon nyolc alkalommal fordult elő, hogy egy csapat megismételje egy évvel korábbi sikerét, legutóbb 2005-ben a New England Patriots gárdájának sikerült ez a bravúr. A szakértők szerint erre most jó esély van, ugyanis tavaly a védelmével domináló észak-nyugati csapat kerete semmit nem gyengült a holtszezonban. Árulkodó, hogy a William Hill fogadóiroda is a Seattle címvédését tartja legvalószínűbbnek, ugyanis a Halászsólymok végső sikerére fizeti a legkevesebb (6,5-szeres) pénzt.

Nagy csata a nyitányon

A nyitómeccsen rögtön egy komoly erőfelmérő vár a gárdára, mivel az a Green Bay Packers lesz a vendége, amely sorozatban ötször jutott a rájátszásba, a 2010-es idényben pedig bajnok lett. A Nemzeti főcsoportban (NFC) ezen a két csapaton kívül a konferencia fináléjába sorozatban háromszor bekerült, 2013-ban pedig csak a Super Bowlon alulmaradt San Francisco 49ers és a 2010-ben bajnok New Orleans Saints számít még esélyesnek. A valamelyest gyengébbnek tűnő Amerikai főcsoportból (AFC) az előző szezonban nagydöntős és azóta tovább erősödött Denver Broncos az előzetes erőviszonyok alapján kimagaslik, de mindig számolni kell a Tom Brady irányító által vezérelt New England Patriots csapatával.

Európába jön az NFL

A tengerentúlon tízmilliók várják a rajtot, de az Európában is egyre népszerűbb sport rajongóinak ezúttal sem kell beérniük kizárólag a televíziós közvetítésekkel, sőt, a 2007 óta megszokott egy, illetve tavaly már két londoni meccs helyett idén már hármat rendeznek majd a Wembley Stadionban. Először szeptember 28-án a háromszoros bajnok Oakland Raiders "fogadja" a kétszeres győztes Miami Dolphins együttesét, majd október 26-án az Atlanta Falcons a Detroit Lions gárdájával csap össze, míg november 9-én a 2016-ig "állandó londoni résztvevő" Jacksonville Jaguars az ötszörös bajnok Dallas Cowboysszal játszik.

Nincs magyar

Az elmúlt idényekkel ellentétben jelenleg nincs magyar nemzetiségű játékosa az NFL-nek, ugyanis a Temesváron született Meskó Zoltán szabadügynök. A 28 éves, román állampolgárságú rúgójátékos (punter) 2010-től három éven át a New England Patriots tagja volt, majd az előző szezonban a legutóbb 2009-ben bajnok és a 2011-ben döntős Pittsburgh Steelers, illetve a Cincinnati Bengals együttesét erősítette hosszabb-rövidebb ideig, de jelenleg nincs csapata.

Eljutni Glendale-be!

A 32 csapat célja minden évben változatlan: eljutni az ezúttal február 1-jén sorra kerülő nagydöntőbe, azaz a Super Bowlba, amelyet a mostani idényben az Arizona Cardinals 2006-ban átadott - a Phoenix nyugati részén lévő Glendale-ben található - stadionjában rendeznek.

Az NFL-ben 17 fordulóból áll az alapszakasz, s minden csapat egyszer szabadnapos. Főcsoportonként a 16-16 együttesből a legjobb 6-6 jut a rájátszásba mégpedig úgy, hogy a 4-4 divízió győztese mellett főcsoportonként a két-két legjobb mérlegű gárda lép tovább. A playoff első körében a főcsoportok első és második helyen kiemelt csapatai erőnyerők. A rájátszásban minden párharc egy mérkőzésen dől el, s a jobb helyen playoffba jutott együttes játszhat hazai pályán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.