Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dobrev Klára: a szövetségük nem csak kormányváltást akar

MTI | 2024. 04. 14. | 17:14:14
A Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt mondta, tömegek várják, hogy hazánkban előrehozott választások legyenek.
Dobrev Klára: a szövetségük nem csak kormányváltást akar
A DK, az MSZP és a Párbeszéd közös kampánynyitó rendezvénye (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ország jövője szempontjából meghatározó, önmagán túlmutató jelentőséget tulajdonítottak a felszólalók a közelgő önkormányzati és európai parlamenti (EP-) választásoknak a DK, a Párbeszéd és az MSZP közös kampánynyitó rendezvényén április 14-én Budapesten. A eseményen Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője azt mondta, hogy június 9-én a választók ítéletet mondanak az Orbán-rendszerről és Orbán Viktor miniszterelnök kormányzásáról is. Ha június 9-én az ország többsége kinyilvánítja, hogy nem kér ebből a kormányzásból, akkor "előrehozott választásokért indulunk harcba és nem nyugszunk, amíg el nem zavarjuk őket" – fogalmazott.

Hangsúlyozta: sokfélék, de összeköti őket az a cél, hogy véget vessenek az Orbán-rendszernek, nemcsak kormányváltást akarnak, hanem az egész rendszert akarják leváltani.

Orbán Viktor rendszerét legyőzni csak egy erős, felkészült politikusokból, civilekből, aktivistákból és szakértőkből álló, hatalmas nagy országos közösség képes, és még fontosabb, hogy csak egy ilyen közösség képes majd ezt az országot vezetni – emelte ki. Hangot adott annak a meglátásának, hogy ez a szövetség nem csak a mának, nem is csak az előttünk álló választásoknak szól. "Ez a szövetség Orbán rendszerének lebontásáról és utána egy élhető, európai Magyarország megteremtéséről szól" – hangsúlyozta Dobrev Klára. Ez a kormány "a szégyen és a kudarc kormánya", megérett a bukásra és okkal várják milliók, hogy ez a bukás minél hamarabb bekövetkezzen – jelentette ki.

Okkal várják, hogy még 2026 előtt megbukjon, tömegek okkal várják el, hogy Magyarországon előrehozott választások legyenek – mondta az EP-képviselő.

Nincs idő várni, mert minden hónapban, amíg ez a kabinet kormányoz, egyre rosszabb lesz a helyzet – szögezte le az ellenzéki politikus. Arról is szólt, hogy egy demokráciában sokféle embert sokféle párt képviselhet, ezt hívják kompromisszumnak, "ha úgy tetszik koalíciónak". Aki demokrata és komolyan gondolja az Orbán-rendszer lebontását, annak ezzel a nyitott kompromisszummal kell közelednie a többi demokratához – jelentette ki. "Én azt ajánlom Magyarországnak, hogy vegyük vissza saját államunkat, alakítsuk meg az emberek állámát (...), amely vigyáz ránk" – fogalmazott. A szónok leszögezte, hogy erős államot, tisztességes állami szolgáltatásokat, mindenki számára elérhető ingyenes oktatást és egészségügyet akar. Olyan országot ami nem kifelé tart Európából, hanem ott van annak az erős Európának a közepén, amit a DK Európai Egyesült Államoknak hív – tette hozzá. "Aki velünk van, soha többé nem lesz egyedül, aki velünk van, az Magyarország legnagyobb ellenzéki szövetségébe tartozik és a végén győzni fog" – zárta beszédét.

A rendezvényen beszédet mondott Karácsony Gergely főpolgármester, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes, Nicolas Schmit, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje, Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke is. Az eseményen egyenként szólították a színpadra a három párt polgármester-jelöltjeit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Gyermeknapot „termett” a kultúrpark és a Debreceni Egyetem kapcsolata
Koncerttel is várták a gyerekeket az állatkertben az egyetem családi napján.
Hirdetés
Hirdetés
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
Mentőt is riasztottak a debreceni karambolhoz
A tűzoltók áramtalanították az autókat.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát