Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Demszky perelni fogja Antalt

| 2010. 03. 13. | 18:23:27
Budapest – Demszky Gábor közleményben utasította vissza Antal Attila "alaptalan vádjait", a főpolgármester beperli a BKV volt vezérigazgatóját a Magyar Nemzetben szombaton megjelent "valótlan állításai" miatt.
Demszky perelni fogja Antalt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

"Antal Attilát a botrányos busztender után, amikor a fiát alkalmazó céggel kívánt milliárdos szerződést kötni, felszólítottam, hogy mondjon le vezérigazgatói megbízásáról. Ezt, úgy tűnik, azóta sem bocsátotta meg nekem, ezért a részben ellene folytatott nyomozás során megpróbál alaptalan vádakkal illetni" - írta Demszky Gábor.
A főpolgármester leszögezte, hogy Antal Attila nyilatkozata mind a négy, a személyét érintő témában "valótlanságon alapul".

Nem ő volt a döntéshozó

A 4-es metróval kapcsolatban Antal többek között azt nyilatkozta, hogy nem volt egységes projektvezetés, olyan szerződések születtek, amelyekben egymással homlokegyenest ellenkező kitételek vannak, és nincs fővállalkozó, nincs egy olyan szervezet, amely mindent kézben tart.
"Mindent szétszedtek külön szerződésekre, és ez magában hordozta a különféle alkuk lehetőségét" - nyilatkozta a lapnak a volt vezérigazgató. Ezzel kapcsolatban a főpolgármester azt emelte ki, hogy a 4-es metró kivitelezői struktúrájáról nem ő döntött, hanem a Fővárosi Közgyűlés és a társfinanszírozó Magyar Állam, még 1997-98-ban.
"Azért döntöttünk úgy, hogy ne adjuk oda egyetlen fővállalkozónak az egész beruházást, hanem szedjük szét több alprojektre, mert a megvalósíthatósági tanulmány és az Európai Beruházási Bank is ezt javasolta. Ezt utólag is jó döntésnek tartom. Amikor például a Gellért téren vagy a Fővám téren vitában álltunk a kivitelezővel és megállt a munka, az nem érintette az egész beruházást, máshol folytatódhatott az építkezés" - magyarázta Demszky Gábor.

Takarékosság helyett pluszköltségek

"Mára beigazolódott, hogy Antal Attila takarékossági csomagja nem megtakarítást, hanem tetemes többletkiadást jelentett a BKV-nak, hiszen jórészt a számlák kifizetésének későbbre halasztását jelentette" - fogalmazott a főpolgármester közleményében, amely kitért arra is, hogy Antal takarékossági csomagjában többek között olyan tételek voltak, "mint a buszvezetők teájába szükséges citromlé olcsóbb beszerzése, és hasonlók".

Hagyó Miklós, a BKV-t is felügyelő volt MSZP-s főpolgármester-helyettes egykori munkatársa, a BKV-ügyben meggyanúsított Horváth Éva kapcsán Demszky kiemelte: munkájával elégedetlen volt. Horváth Éva "nem sajtóreferensként tevékenykedett, hanem egyfajta önjelölt komisszárként", aki nem tekintette főnökének a DBR Metró Projekt Igazgatóság akkori vezetőjét.
A főpolgármester Antal Attila ellen a személyével kapcsolatos valótlan állításai miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kiderült, ki a Momentum új elnöke
Kiderült, ki a Momentum új elnöke
Tompos Márton és Fekete-Győr András indult a vezető posztért.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Megnyitott Debrecen legújabb tető- és szigetelés-szakkereskedése
Nyílt nappal egybekötött átadót tartottak az Adorján Trade Határ út 3. szám alatti központjában.
Parkolók, biciklitárolók, fásítás – megvan a kivitelező Berettyóújfaluban
Uniós fejlesztés a még élhetőbb város érdekében.
Ha nem lépnek az üzemanyag-kereskedők, akkor beavatkozik a kormány
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan és igazságtalan a helyzet.
Hirdetés
Hirdetés