Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenből is lehet karriert csinálni!

| 2010. 03. 17. | 13:02:24
 New York, Debrecen – Nehéz most komolyan venni egy sikeres debreceni kosárlabdás történetet, amikor nemrég hullott atomjaira a sportág a cívisvárosban, pedig érdemes rá figyelni.
Debrecenből is lehet karriert csinálni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden, csak nem tündérmese, a debreceni kosárlabdázás legutóbbi két évtizede. Csillogás, villogás, pünkösdi királyság, majd megszűnés, eltűnés, kifizetetlen számlák. Maradt a nihil. Pedig tudjuk, érezzük, tapasztaljuk, hogy az utánpótlás jól működik, és vannak itt ügyes fiatalok, bár csak soha ne válnának érett férfivá! Amíg az arcuk komolyabb pelyhedzésbe nem kezd, minden a legnagyobb rendben, de utána debreceniként semmi jó nem vár rájuk. Aki e jeleket tapasztalni véli saját bőrén, és az átlagosnál több érzéke a van a labda pattogtatásához, kellően bátor és motivált, megtalálhatja a számítását az tengerentúlon. Az amerikai egyetemi bajnokság ugródeszka a profi szereződés felé.

Szabó Miklós a Tóth Árpád Gimnáziumban Ráthonyi Tamás irányítása alatt bontogatta szárnyait, és mindeközben végigjárta a ranglétrát az utánpótlásban. Miklós nagy álmokat kergetett, a debreceni kosárlabda vergődése pedig nem fért bele a beteljesüléshez, vagy legalábbis erősen rontotta a képet. A hajdúsági fiatalember nem mást, mint a kosárlabdázás Mekkáját nézte ki „tanulmányútnak”, és 19 évesen egy floridai főiskolán találta magát. Innen persze messze még az NBA – mondhatják a fanyalgók –, de az tény, hogy a földkerekség legnívósabb profi bajnoksága is ebből a ligából „táplálkozik”, komoly rangot ad neki, és több mint jó lehetőséget kínál.

„Májk”, a mi fiúnk két évig pattogtatott a napsütötte Floridában, majd 2008-ban New Yorkba tette át a székhelyét, hogy a Hofstra University diákja és kosara címmel büszkélkedhessen. A fejlődése szempontjából váltott, és bár kisebb-nagyobb sérülések hátráltatták, ma már odáig jutott, hogy betonbiztos tagja a kezdő ötösnek.

A fiatal kosaras idén befejezi iskolai tanulmányait, és ezzel együtt amerikai kalandjai is véget érnek, amennyiben valamilyen csoda folytán nem kap szerződést az NBA-ból. Miklós tisztában van a képességeivel, és ennek megfelelően tervezi a jövőjét, azaz Európában szeretne karrierje csúcsára érni. Hivatalos kérője még nincs, de úgy érzi, igen jó esélyei vannak arra, hogy egy mediterrán ország kosárlabdacsapatába befészkelje magát.

A jövő tehát még bizonytalan, az azonban kétségtelen, hogy négyéves amerikai kiruccanása során rengeteg tudást, és játékintelligenciát szívott magába, és piaci ára a tízszeresére emelkedett. Néhány évvel ezelőtt magyar csapatok hívták, ő azonban nemet mondott, Amerikában akart játszani. És milyen jól döntött! Fiatalon belekóstolhatott egy olyan profi légkörbe, amit a Magyarországon játszó játékosok csak hallomásból ismernek. Bárcsak Debrecenben kamatoztatná az amerikai tapasztalatait!

Lakatos Éva

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Megújul az Illyés Gyula utca és az Ormós Lajos utca egy-egy szakasza
Megújul az Illyés Gyula utca és az Ormós Lajos utca egy-egy szakasza
Útfelújítás zajlik Debrecenben. Bejelntették a következőt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata
Az ajánlatokat május 28-ig várják.
Adóbevallás: siessen, ha még nem fogadta el a tervezetet!
Adója 1+1 százalékáról is dönthet.
Középiskolások ingyenes jogosítványszerzése: körvonalazódik a kép
Sok minden még nem tiszta, de várhatóan hamarosan kormányrendeletet hirdetnek ki.
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Támogatott tartalom
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.