Debrecen Gordon Ramsay-je megint jól kisütötte

Bodnár Zsoltot nem véletlenül nyaggatjuk receptekért, régen tudjuk róla, hogy a legjobbak közül való a szakmában. Legutóbb úgy főzött nekünk húsvéti sonkát, hogy azt online közvetítettük, így kivételes képességeiről a kedves olvasóink is megbizonyosodhattak. Mi azonban testközelből láttuk már számos alkalommal, hogy a kezei közül rendre gasztronómiai mestermű kerül ki.
Bodnár Zsolt a pulykanapokon a profik csúcsversenyében, az Ízek harca elnevezésű szakácspárbajban tört babérra, s elmondta a Cívishírnek, hogy azt végül mivel aratta le.
– A párbajnak az a lényege, hogy előre nem ismert alapanyagból kell 3 adag ételt előállítani, mindössze 30 perc alatt. Ezúttal a harcsafilé volt a meglepetés, abból kellett a hozzávalókkal együtt valamit alkotni – avatott be a részletekbe az ifjú szakács, és éhes olvasóinknak a cikk folytatását nem ajánljuk, az ínyencek és vállalkozó szellemű konyhatündérek azonban jól figyeljenek!
Fenyőmagvas kukoricadarában sült harcsafilé vegyes körettel – főszereplőnk ennek a mennyei eledelnek feszült neki, első olvasatra nem tűnik bonyolultnak, a másodikra már igen, mert van benne csel, nem is kevés.
– A harcsafilé kapott néhány percre egy pácot, amiben volt száraz fehér bor, citromlé, só, bors és gyömbér, majd kevés zsiradékon megsütöttem, miután beleforgattam a fenyőmagvas kukoricadarába. Két fajta körettel tálaltam. Az egyik grillezett zöldspárga, laskagomba és édeskömény volt, a másik pedig a mentás zöldborsópüré, a sort pedig a juhtúrós sült paprikamártás zárta – hozta nyilvánosságra a receptjét a szakácsunk.
Ezek után Zsolt nem úszhatta meg az első helyet, s kapott még 30 ezer forint pénzjutalmat is.
– Fél óra munkáért 30 ezer forint? Órabérnek sem lenne rossz! – viccelődött, ám mi tudjuk, hogy számára sokkal nagyobb megtiszteltetés maga a eredmény, illetve az is, hogy az olyan híres mesterszakácsokat felvonultató zsűri, mint Boros László, Németh László és Varga Károly, kiemelt pontszámmal díjazta a produktumát.
Cs. Bereczki Attila


















