Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csillag születik: Könczei Áron

| 2010. 10. 13. | 18:32:41
Debrecen – Tizenhat évesen a felnőtt bajnokságban játszani még sakkban is nagy szám, de hokiban több mint szenzációs. Ráadásul Könczei Áront nem azért tartják, hogy meglegyen a létszám!
Csillag születik: Könczei Áron
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A FTC-Dunaferr elleni 8–3-as győzelemből a debreceni fiatalember két góllal vette ki a részét. Az egyik annyira szép volt – egy szóló után pimaszul becsapta a kapust –, amilyeneken az NHL heti összefoglalóiban szoktunk gyönyörködni. Áron lehet a debreceni hokisuli első nagy csillaga, rajta látni azt, hogy a DHK-nál húsz éve elkezdett munka nem volt hiábavaló.

Az 1994-es születésű fiatalember hatéves kora óta hokizik, sokáig párhizamosan búvárúszással is levezette fölös energiáit, ám nem töltötte el jóérzéssel hajnalban úszóedzésre járni, ezért a jégkorongot választotta. Maradt a víznél, csak a szilárd halmazállapotúnál. Milyen jól tette! Az éppen csak ifikorba lépő hokista tagja az U18-as nemzeti csapatunknak, mellyel igazán komoly tervei vannak.

– Most minden vágyam, hogy tagja legyek annak a magyar válogatottnak, mely áprilisban részt vesz a Divízió I-es világbajnokságon – mondta határozottan, céltudatossággal a hangjában. Ennek érdekében kőkeményed edz, és egyszerre két csapatban is játszik, mert a DHK-ban nem csak a felnőtt, hanem az ifjúsági csapatnak is oszlopos tagja. – Debrecen és Miskolc egyesítette erőit az országos ifjúsági bajnokságban, s nyugodtan mondhatom, hogy egy igazán erős csapattal tudunk kiállni. A célunk egyértelműen a legjobb négy közé jutás az országos bajnokságban – mondta el a célkitűzést a DHK ifjú titánja, aki tavaly a Budapest Starsban szerepelt fél évig.

Áron egyébként a Kossuth gimnázium másodikos diákja, és bár szereti az iskolát, szívesen hagyná ott egy időre, s menne külföldre hokizni. Legfőbb vágya egy kanadai ifibajnokság, de a svéd vagy a finn ligát is boldogan bevállalná.

– Idén már nem akartam felborítani a tanrendet, de jövőre talán sikerül egy külföldi csapatnál is próbára tennem magam. A fejlődésem szempontjából tartanám szükségesnek a külföldi kalandot, meg hát a nyelvtanulás sem utolsó – így Áron, aki abban a szerencsés helyzetben van, hogy a szülei maximális támogatását élvezi. Az anyukája persze aggódik, mert a jégkorong azért némiképp keményebb, mint mondjuk a tánciskola, de azért minden meccsen ott szurkol a fiának. Az édesapa, aki egy ismert debreceni állatorvos, értelemszerűen kevésbé félős, és rendkívüli büszkeséggel tölti el fia előmenetele.

Könczei Áron kedvenc játékosa György István, a DHK felnőtt gárdájának csapatkapitánya. Immár nem csak az a közös bennük, hogy mindketten a Székelyföldről származnak – Áron szülei Háromszékről költöztek Debrecenbe, István pedig Gyergyószentmiklósról –, hanem az is, hogy egy csapatban játszanak. „Kedvelem még Igor Razov játékát is, csak kár, hogy megöregedett”, fogalmazott az U-18-as válogatott, aki még 17 sincs.

Könczei Áront legközelebb október 24-án láthatjuk hazai jégen, amikor a DHK a nagy rivális MAC csapatát látja vendégül a jégkorong OB I/B-ben.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszló gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Tíz év után csökken a magyar termőföld ára
Közép-Magyarországon a legdrágább, majd az Alföld következik. Észak-Magyarország a legolcsóbb.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés