Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Családi pótlék: az összeg 15 éve befagyott

| 2023. 09. 23 | 14:31:00
Az egyik párt a háromszorosára emelését követeli.
Családi pótlék: az összeg 15 éve befagyott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Párbeszéd - Zöldek a családi pótlék azonnali megtriplázását követeli – jelentette be Tordai Bence, a párt társelnöke, országgyűlési képviselője szeptember 23-án online sajtótájékoztatón.

– Felszólítjuk a kormányt, hogy a következő három évben, a következő országgyűlési választásokig bezárólag emelje vissza a családi pótlék reálértékét a 2008-as szintre, amikor azt befagyasztották – mondta Tordai Bence.

Az ellenzéki politikus rámutatott, hogy 2010 óta az egy gyerek után járó 12 200 forintos családi pótlék az infláció miatt értékének öthatodát elvesztette. Emlékeztetett arra, hogy 2010-től idén augusztus végéig az infláció több mint 83 százalékos volt, miközben a Fidesz kormány egyáltalán nem emelte a családi pótlék mértékét.

– Ha ma reálértéken ugyanazt szeretnénk látni, mint ami 2010-ben volt, akkor a családi pótléknak 75 ezer forintnak kellene lennie, nem pedig 12 ezernek. Tudjuk, hogy időközben bevezették a családi adókedvezményt, de egy gyerek után az is legfeljebb 10 ezer forint, és ha valaki szülőként elveszíti a munkáját, ezt sem kapja meg – hangsúlyozta Tordai Bence.

A Párbeszéd - Zöldek ezt elfogadhatatlannak tartja, "különösen egy olyan kormánytól, amely önmagát családbarátnak hazudja" – hangzott el az eseményen. Tordai Bence megjegyezte, hogy a múlt héten Budapesten tartott demográfiai csúcson "öregedő férfiak próbáltak rendelkezni fiatal nők méhe felett", de a kormány nem képes olyan gazdaság- és szociálpolitikát előállítani, amely a hosszú távú tervezhetőséget, a jövőbe vetett hitet erősíti a fiatalok számára, és nem képes valódi jólétet biztosítani a gyermeket nevelő magyar családoknak. Tordai Bence elmondta, hogy Lengyelországban most emelték fel 60 százalékkal a családi pótlékot, amely 2024. január 1-jétől 70 ezer forintnak megfelelő összegben jár minden gyerekes családnak.

– A Párbeszéd - Zöldek megújítja a családi pótlék emelésére tett törvénymódosító javaslatát, amelyt már számos alkalommal beadott, és amellyel kapcsolatban több mint ötvenezer ember fejezte ki támogatását egy aláírásgyűjtő platformon. Korábban a családi pótlék megduplázását követeltük, ez ma már semmire nem lenne elég, ezért most az összeg azonnali megtriplázását kezdeményezzük – mondta végül a képviselő.

Kapcsolódó hírek
Visszaváltási rendszer: ötezer automatát telepítenek
Visszaváltási rendszer: ötezer automatát telepítenek
Mintegy 50 milliárd forintot tesz ki a teljes visszaváltási hálózathoz kapcsolódó beruházási költség.
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Oldalszalonna helyett örömóda: gyere, Tócó, gyere!
Csőben a Civaqua második golyója. Debrecen polgármestere szerint nem kérdés a zöld átállás.
Aláír a főispán, mehet a fizetés Balmazújvárosra
Aláír a főispán, mehet a fizetés Balmazújvárosra
Rácz Róbert december 5-e előtt szeretné elfogadni a két dokumentumot.
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású burkolatok adta lehetőségek
Fahatású lapokat szinte bármilyen lappal lehet kombinálni, attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés