Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bűngyengén játszott a Loki, és kikapott Felcsúton

| 2022. 11. 12. | 17:03:00
A debrecenieknek egy védő fejelt két gólt.
Bűngyengén játszott a Loki, és kikapott Felcsúton
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Féltettük a felcsúti kirándulástól a DVSC-t, hiszen élénken élt az emlékezetünkben a két együttes augusztusi, debreceni találkozása, amelynek 1-1-es eredménye a hazaiakra volt hízelgő, a játék képe alapján ugyanis gólokkal nyerhetett volna a vendég Puskás Akadémia.

A Loki két győzelem után látogatott Felcsútra, ahol Blagojevics a Mezőkövesd elleni meccset eldöntő Sóst a kezdőbe jelölte. A korábban Felcsúton is megfordult középpályás ezúttal nem játszott elemében, ahogy az egész debreceni gárda sem. Az első félidőben a hazaiak egyértelműen uralták a játékteret, szögleteik után pedig rendre helyzetekig jutottak. Előbb – Spandler fejesénél - a kapufa még megmentette a DVSC-t, de nem sokkal később, a 18. percben – ugyancsak bal oldali szöglet után – Batik már a kapu közepébe bólintott, miután egy debreceni sem zavarta (1–0).

A 25. percben megint bal oldali sarokrúgás után fejelhetett szabadon egy Felcsút-játékos, nevezetesen Stronati, Megyeri verve volt, de szerencsére a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret a labda. Az első félidő felénél a Loki-szurkolók örülhettek, hogy csak egy góllal vezet a hazai gárda. A Loki egyszerűen képtelen volt birtokolni a labdát, a letámadó, mozgékony felcsútiak azonnal visszaszerezték a labdát, amikor leveszítették.

A 37. percben végre láttunk egy formás debreceni akciót! Kár, hogy a végén Ferenczi gyatrán mellé lőtt éles szögből. Mindenesetre felcsillant a remény, hogy esetleg látunk további DVSC-támadásokat, és láss csodát, a 41. percben összejött az egyenlítés! Dzsudzsák Balázs – mintha csak a találkozót a helyszínen néző Marco Rossinak üzent volna, hogy nem kell magyarázni, miért kapott válogatott behívót – 20 méterről, ballal kilőtte a bal sarkot (1–1). Az újabb szépségdíjas Dzsudzsák-gól dacára nem lehettünk elégedettek a piros-fehérek első félidei játékával.

Szünet után a hazaiak sokkal többet birtokolták a labdát, de csak meddő mezőnyfölényt tudtak kiharcolni. A DVSC nem erőltette magát a labdaszerzés érdekében, csak arra vigyázott, hogy a felcsútiak ne kerüljenek közel a kapuhoz. Így unalmasan teltek a percek, edzőmeccs jelleget öltött a találkozó.

Először Blagojevics gondolta, hogy ritmust kéne váltani: a 63. percben Bódi és Baráth helyett Szécsi és Varga állt be. A játék képe azonban nem változott. Pontosabban változott, a DVSC egyre rosszabbul játszott, immár rendkívül könnyelműen szórta el a labdákat a saját tizenhatosának előterében, és ezekből rendre helyzetbe került a Puskás.

A 70. perctől kiegyenlített játékot láttunk, a DVSC is próbálkozott, de sokra nem jutott, akárcsak a hazai alakulat. Amikor már azt hittük, hogy a felek kiegyeznek döntetlenben, a 89. percben egy újabb szöglet megpecsételte a Loki sorsát. Jobb oldali sarokrúgás után ismét Batik fejelt gólt közelről (2–1).

Nincs mit szépíteni, a DVSC nagyon gyengén futballozott ezen a délutánon, és a veresége a játék képe alapján nem meglepő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debrecenben is megválik a Teva attól, amibe nemrég 23 millió dollárt fektetett
Egyelőre nem tudni, hogy csoportos létszámleépítésre kell-e számítani. Papp László szerint nem.
Közel 9 milliárdos üzleti terv a hajdúszoboszlói gyógyfürdőnél
A dolgozóik száma idén visszaugrik a járvány előtti szintre.
Rendbe tennék a Fő utcát Sámsonkertben
Stabilizációs munkákat is végeznének.
Elfogadták Hajdúszoboszló költségvetés-tervezetét
Jelentősen nőtt a helyi adóbevétel.
Naperőmű-nagyhatalom lesz Kaba
A beruházás második üteménél tartanak.
KSH: decemberben 655 ezer forint volt a bruttó átlagkereset
16,4 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Hirdetés
Hirdetés