Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bocskai, amit Debrecenben nem töröl el se járvány, se háború

| 2023. 02. 03. | 12:53:00
A Bocskai-emlékversenyen 26 ország kiválóságai vonulnak fel.
Bocskai, amit Debrecenben nem töröl el se járvány, se háború
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Büszkeség, hogy 1967 óta folyamatosan megrendezi Debrecen a Bocskai-emlékversenyt, és még a koronavírusjárvány vagy az energiaválság sem tudta megszakítani ezt a hagyományt – fogalmazott Barcsa Lajos alpolgármester a Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny felvezető sajtótájékoztatóján.

 A verseny minden szempontból felfelé ívelő tendenciát mutat, amit az is bizonyít, hogy minden eddiginél nagyobb mezőny jön össze Debrecenben. A több mint háromszáz versenyző mellett további száz kísérő vendégeskedik Debrecenben február 7-től öt napig

– sorolta a turisztikai szempontból is jelentős esemény kapcsán a városvezető, aki örömmel újságolta azt is, hogy a jegyárak a régiek, azaz ezer forint a napijegy, négyezer az ötnapos bérlet, a nyugdíjasok és diákok 500 forintért válthatnak belépőt, a 14 év alattiak és a nyugdíjasok pedig ingyen tekinthetik meg a ringcsatákat.

Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szövetség nemrégiben megválasztott elnöke, aki maga is többször lépett kötelek közé a Bocskain, és élete egyik legjobb emlékeként őrzi azt, hogy 1995-ben a világbajnoki címvédő ellen állt helyt Debrecenben, pohárköszöntőjében elmondta, nagyon erős mezőny jön össze idén, minden súlycsoportban világbajnoki érmeseket láthat majd a nagyérdeműt, hiszen olyan ökölvívó-nagyhatalmak is érkeznek, mint Ukrajna, Kazahsztán, Üzbegisztán, Ausztrália vagy Anglia.

Tóth Zsuzsanna, a szövetség főtitkára elmondta: a Bocskai nagyon fontos állomása a magyar ökölvívóéletnek, de azon túl is rendkívüli az elismertsége. Európában ugyanis talán csak Bulgáriában rendeznek hasonlóan nívós tornát. Összesen 26 ország képviselői vonulnak fel Debrecenben, és mindenki a májusi világbajnokság legfontosabb felkészülési tornájakét tekint a hajdúsági versenyre - jegyezte meg a főtitkár.

Bernáth Attila címvédőként lép szorítóba   (Fotó: Cívishír)

A házigazdák nagy reményeket fűznek a DVSC-s Bernáth Attila szerepléséhez, aki a magyarok egyik legjobbja jelenleg. Bertók Róbert szövetségi kapitány szerint nagyon kevés felkészülési torna szerepel a nemzetközi versenynaptárban, ez különösen nagy jelentőséget ad a Bocskainak, amely igazi csemegét kínál azoknak, akik szeretik az ökölvívást.

Nemcsak a férfiak, hanem a nők is megmutathatják magukat Debrecenben. Az olimpiai súlyok mindegyikében lesz magyar induló, köztük a korábban debreceni színekben kétszeres világbajnoki bronzérmes Nagy Tímea. A férfiaknál Bernáth Imre és Bernáth László képviseli még a hajdúsági színeket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Életre szóló klubtagságot kapott.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát