Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állva hagyták a vikingek a Debrecent – kétszer

| 2023. 01. 22. | 20:34:00
Túl magas volt a norvég fordulatszám a DVSC számára a harmadik EL-meccsen.
Állva hagyták a vikingek a Debrecent – kétszer
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

30-25-re legyőzte a Sola HK a DVSC Schaeffler együttesét az Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában. A január 22-i stavangeri mérkőzés első felében a norvégok akarata érvényesült; gyorsan és rendkívül sokat futottak, a debrecenieknek villanásuk alig volt. Később javult a piros-fehérek teljesítménye, de amikor nagyon kellett volna, nem sikerült eléggé eredményesnek lenni a norvég kapu előtt. 

A debreceniek a Gabriel – Petrus, Kácsor, Vámos P., Füzi-Tóvizi, Planéta, Costa alkotta hetessel indultak a harcba. Jó védekezés után Füzi-Tóvizi szerezte az első gólt, de azonnal jött a válasz (2. perc). Planéta suhintását  blokkolták, Costa rövidre leadott lövését védte Duijndam, aztán két Kácsor-kísérlet maradt ki, miközben a norvégok nem nagyon hibáztak (5-1, 8. perc). Megvoltak a helyzetek – debreceni gólok nélkül! Csernyánszki és Hámori váltotta Kácsort és Planétát, de az első tíz percben mindössze két találatot jegyeztek a mieink (7-2). 

A rossz kezdés után nem lehetett más a kérdés, minthogy sikerül-e kikapaszkodni a váratlanul mély gödörből. A 15. perc környékén jönni kezdtek a Lokomotív-gólok (Füzi-Tóvizi kétszer mattolta a Sola védelmét) 10-6-ra módosult az eredmény. A piros-fehérek védekezése azonban gyöngécske volt, hol a széleken bontották meg, hol simán átlőtték Gabrieléket (13-8, 20. perc). A Sola látványosan büntette a Loki-labdavesztéseket, a norvégok ilyenkor pillanatok alatt a kapunknál voltak.

A 23. percben Kácsor szorongatott helyzetben, passzívnál szépített (15-10), azonban a hátrányból tovább faragni nem sikerült.

Ezzel a rendkívül agilis, erős, sokat egy-egyezős, tudatos csapattal nem bírt a DVSC, Hámori például kettőt sem bírt lépni úgy, hogy ne vigyék a földre. Hiába vertük őket magasságban, az első félidőben csak a hátukat láttuk. Ez az eszköztelenség az eredményben is kiütközött, hiszen a 27. percben 17-11-re vezettek az északiak, akik a félidő lefújásakor is tartották a sima, hatgólos előnyüket.

[Beillesztett cikk: Magabiztos debreceni győzelem Horvátországban!]

A második játékrész elején úgy tűnt, Szilágyi Zoltán vezetőedzőnek sikerült felráznia a társaságot. Kácsor, Planéta és Vámos góljaival 20-17-re (35. perc) zárkózott a Loki; a Gabrielt váltó Giegerich ziccerek hárításával mutatkozott be a közönségnek. Főleg védekezésben tűntek sokkal harcosabbnak a piros-fehérek! A norvégokra a felépítésében leginkább hasonlító Vámos Petra szintén kicserélődött, válogatott belső játékosunk vezérletével 22-21-re jött fel a Loki (42. perc)! 

A következő pillanatokban újabb és újabb blokkok jelentették a hatékony debreceni védekezést, Planéta pedig nem hibázott a másik oldalon – 22-22! 

Az egyébként jól zavaró Szabó Nina maradt le Rushfeldtről (23-22), sajnos le is küldték két percre, Petrus lövését pedig bravúrral hárította Duijndam, aki a következő Loki-támadásnál Füzi-Tóvizin is kifogott. Knutsen nem hibázott (24-22, 47. perc). Kiélezett küzdelem zajlott, ezekben a percekben a Sola holland hálóőre volt az, aki a mezőny fölé nőtt, hiszen Duijndam újabb két DVSC-lövést hárított. Ennek eredményeként 25-22-re megléptek a hazaiak az utolsó tíz perc kezdetére.

Hét perccel a végett előtt a hét mezőnyjátékossal rohamozó DVSC hetest hibázott, maradt a 26-23. Megint Duijndam, majd megint! Vámos Mira roboghatott el ziccerben, de a kapus ezt is kitenyerelte! 27-23-ra vezetett ekkor a norvég gárda, amelyik az 55. percben ötgólosra növelte az előnyét.

Az utolsó periódusban elkeseredett debreceni próbálkozásokat láthatott a csarnok, amíg a honi kedvencek a győzelem biztos tudatában fejezték be a találkozót. A legvégén még Töpfner betalált, de a jobbszélső már csak kozmetikázni tudta a vereséget. Az utolsó tizennyolc percben mindössze három gólra futotta az erőnkből, magától értetődő, hogy ilyen szerény támadójátékkal nem nagyon lehet nyerni szoros helyzetben.

A visszavágón csípni, rúgni, harapni kell, mert a norvég hölgyek férfiakat megszégyenítő ádázsággal küzdenek – muszáj lesz gyilkos kedvvel fogadni őket, különben a Hódosból is elviszik a két pontot.

MESTERMÉRLEG
Steffen Stegavik: – Fontos győzelmet arattunk, ez a két pont nagyon értékes lehet a továbbjutás szempontjából. Remekül kezdtük a meccset, végig nagyon jól játszottunk, a második félidő első szakaszát leszámítva. Az volt a kulcs, hogy tudtunk reagálni a DVSC nyitott védekezésére a második játékrészben, és megtaláltuk a réseket a falon. Ez a fiatal csapat meccsről-meccsre fejlődik, nagyon örülök ennek. Debrecenben kőkemény visszavágó vár ránk, nem csak az ellenfél, a félelmetes közönség miatt is.
Szilágyi Zoltán: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, a gyors játékunk inkább kapkodás volt. Sokat hibáztunk a védekezésünk sem állt össze. A második félidő elején bejött a nyitott védekezésünk, de amikor meglett volna a lehetőségünk, hogy átvegyük a vezetést, megremegtünk támadásban. Az ellenfél holland válogatott kapusa nagyszerű napot fogott ki, rengeteg ziccert hibáztunk, emiatt is kaptunk ki.
RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Matta Csaba a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézetének egyetemi docense.
Hirdetés
Hirdetés
Jobbik: miért vendégmunkások laknak egy szoboszlói hotelben?
Jobbik: miért vendégmunkások laknak egy szoboszlói hotelben?
Fülöp-szigetekről érkezett férfiakat szállásoltak el az ingatlanban.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Ezzel a fegyverrel lőtt a komádi gyilkos
Ezzel a fegyverrel lőtt a komádi gyilkos
Az 56 éves férfit letartóztatták.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!