Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A község régi patináját állítaná vissza Szerep új polgármestere

Cívishír | 2024. 09. 14. | 10:43:04
Jenei Istvánné egy időközi választás után volt már önkormányzati képviselő másfél évig.
A község régi patináját állítaná vissza Szerep új polgármestere
Jenei Istvánné, Szerep megválasztott polgármestere (Fotó: Jenei Istvánné-archív)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerepen mindössze négy szavazattal kapott többet Jenei Istvánné független polgármesterjelölt, mint Verő Tünde (Fidesz-KDNP) regnáló polgármester a június 9-ei helyhatósági választáson. A képviselő-testületi tagok jelöltlistáján tíz független és hét Fidesz-KDNP aspiráns szerepelt; közülük hárman-hárman kerültek az október 1-jével felálló grémiumba. Így ott a mérleg nyelvét a független polgármester, Jenei Istvánné jelenti majd.

A tősgyökeres szerepi Jenei Istvánné tapasztalt indulója volt a közel 1500 lakosú sárréti falu polgármester-választásának, hiszen 2002-től minden alkalommal elindult, eddig igen szerény sikerrel, hiszen a győzelem közelébe sem jutott. A 2024-es voksoláson már nem akart indulni – árulta el a Cívishírnek –, de a szerepiek rábeszéltek, hogy neki indulnia kell, hiszen a polgármesternek nem lesz alternatívája. – Az indításom egy igazi, alulról jövő kezdeményezés volt. Meglepődtem, amikor február környékén megkerestek, és utána nem volt hét, hogy két-három ember ne kapacitált volna a polgármester-választáson való indulásra. Az utolsó percben döntöttem el, hogy belevágok. A családom nem örült a döntésemnek, de mostanra már elfogadták. Az engem megkeresőknek jeleztem, hogy nem tudok kampányolni, mert nincs rá időm, hiszen nappali és éjszakai műszakban dolgozom a nagyhegyesi tápüzem csomagolási részlegén koordinátorként. Azt mondták, nem kell semmit sem csinálnom, csak azt, hogy legyen meg az indulásom feltétele, a többit majd ők intézik. Intézték, mint ahogy azt az eredmény mutatja – beszélt a megválasztása előzményeiről Jenei Istvánné, aki hangsúlyozta,

főállású polgármester lesz, hiszen annyi a feladat, hogy azt nem lehet másként csinálni.

Igaz, október elsejéig nem tekinthet bele a falu pénzügyeibe, az önkormányzat dolgaiba, viszont ezeken kívül is vannak gondok, amelyekkel ő maga, valamint a választáson való indulását támogatók nap mint nap szembesülnek. Ezek között említette a személyi problémákat. Hivatalba lépése után beszélget a köztisztviselőkkel, közalkalmazottakkal, közmunkásokkal. Meggyőződése, a településen nincs roma vagy magyar ügy, csak szerepi ügy, amit közösen, összefogva lehet megoldani.

Ebben – szúrja közbe – nem érez problémát, mert megválasztását követően bárkivel beszélgetett, ugyanezt vallották, sőt őt magát biztatták is, hogy ezen elképzelés mentén vezesse a települést.

Majd rátért a két legégetőbb gondra: – Az egyik a drog mindennapi jelenléte. Az engem támogatók ennek megoldására kifejezetten kértek. A drogproblémát egyedül nem lehet rendezni, a rendőrség, a szociális szféra, a családtámogatók összefogásával lehet csak megoldani, és már most jelzem, ez nem fog menni egyik napról a másikra. A következő gond pedig megállítani Szerep leépülését. Szeretnénk visszaállítani településünk 25-30 évvel ezelőtti jó hírét, küllemét, nyugalmát. Ezek is csak összefogással oldhatók meg. Persze vannak folyamatban lévő településfejlesztések, konkrétan útépítések, amelyekre oda kell figyelni. Továbbá a pályázati támogatásokkal folytatni kell a falufejlesztést – részletezte Jenei Istvánné. A megválasztott polgármester úgy látja, biztosan lesznek viták, súrlódások a képviselő-testületi munkában, amivel nincs is probléma. Ugyanakkor abban is biztos, hogy a három régi és a három új képviselő jól össze tud majd dolgozni, meg tudnak egyezni, hiszen a falu érdeke közös.

CH

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Munkahelyi balesetek: kiemelten ellenőrzik az építő- és feldolgozóipart
A munkavédelmi hatóság nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre irányuló szemlélet kialakítására.
A kormány szeretné, ha jelentősen növekedne a minimálbér összege
Erről Gulyás Gergely beszélt a kormányinfón.
Két utcát korszerűsítenek Ebesen
Hajdúböszörményi cég a kivitelező.
Árstop: Magyarország uniós jogot sértett
A SPAR támadta meg egy büntetés jogosságát.
Támogatott tartalom
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?
A munkahelyteremtés és az identitáserősítés a fő célok között Komádiban
A munkahelyteremtés és az identitáserősítés a fő célok között Komádiban
A korábbi városvezetésnek szavazott ismét bizalmat a dél-bihari település szavazóközössége.