Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A baloldaliakat is várják a június 1-jei békemenetre

MTI | 2024. 05. 22. | 19:07:36
Bencsik András azt mondta, sorsdöntő pillanatban rendezik meg az eseményt.
A baloldaliakat is várják a június 1-jei békemenetre
Sajtótájékoztató a békemenetről (Fotó: MTI/Lakatos Péter)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eddig, és ne tovább! – ezt kívánják üzenni a június 1-jén megrendezendő békemeneten Európa "háborús pszichózisban égő" vezetőinek a demonstráció szervezői a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítójának, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnökének közlése szerint. Csizmadia László május 22-én Budapesten, sajtótájékoztatón közölte: abban a helyzetben vonul majd a Békemenet, amikor Párizs, London és talán Berlin is atomháborút vizionál, feledve Hirosimát és Nagaszakit.

Azt is üzenik, hogy június 9-én az Európai Unió választópolgárai szavazataikkal dönthetnek a béke mellett, megállíthatják az orosz-ukrán háború borzalmait, halál helyett az életet választhatják – tette hozzá.

Hangsúlyozta: az Európai Parlamentbe csak békepárti, szuverenista képviselőket kell küldeni. "Ne engedjük, hogy pénzmágnások korrumpálható szolgáikkal államaink gyarmatosítását készítsék elő" – hangoztatta Csizmadia László. Elmondta: június 1-jén 11 órától 13 óráig gyülekeznek a Lánchíd pesti oldalán, majd az id. Antall József rakpart, Jászai Mari tér, Margit híd útvonalon keresztül vonulnak a Margit-szigetre, az alsó nagyrétre.

Bencsik András, a Demokrata folyóirat főszerkesztője úgy vélekedett, hogy a mostani békemenetet egy igazán sorsdöntő pillanatban rendezik meg, hiszen ma háború és béke között kell választani.

Széles Gábor nagyvállalkozó úgy fogalmazott, hogy az ország egy szerencsére csak kisebbik részének tetszik, ha lázítják. Hitler iránt is rajongtak, ám, ha tudták volna a németek, hogy hová vezeti őket, nem rajongtak volna érte – fűzte hozzá.

Bayer Zsolt szerkesztő-publicista azt mondta, hogy 20-30 évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, hogy az a Nyugat, amelyre a vasfüggöny mögül évtizedekig vágyakoztunk, úgy fog kinézni, ahogy ma kinéz: káosz, anarchia és bizonytalanság jellemzi. Ez a Nyugat a háború eszkalációjában utazik, miközben Magyarország a béke szigete. Aki szeretné, hogy az is maradjon, ott a helye a békemeneten – mondta Bayer Zsolt.

Stefka István újságíró úgy vélekedett, hogy a 2012-es békemenet mellett, amikor Orbán Viktor "megmentése" volt a tét, a mostani a legfontosabb, hiszen ezen a béke a tét. Ezért baloldaliakat is várnak, hiszen ilyen vészhelyzet soha nem volt még – jelezte.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője úgy fogalmazott, hogy új gyűlölethullám tanúi vagyunk, ami polgárháborús viszonyokat eredményezhet. Azt mondta, Robert Fico szlovák miniszterelnök háborúpárti gyűlöletkeltés áldozatává vált, ezért Orbán Viktor miniszterelnök egyedül maradt a békéért való küzdelmében az Európai Unióban. Ezért is fontos, hogy mindenki álljon ki a békepárti magyar kormány mellett – közölte.

Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumának tagja kiemelte: egy "új politikai képződmény" vezetője, aki olyan hálózat tagja, ami a háború pártján áll, azzal büszkélkedik, hogy nagy tömegeket tud az utcára vinni. Ezért is fontos, hogy minél többen legyenek ott a békemeneten, hogy megmutassák, még többen állnak a béke mellett – tette hozzá. Kijelentette, meg kell erősíteni az Európai Unióban a nemzeti, szuverenista oldalt, és le kell váltani a brüsszeli háborúpárti elitet.

Csizmadia László kérdésre válaszolva azt mondta: Menczer Tamás, a kormánypártok kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a békemeneten.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Nagyon erős lesz az UV-sugárzás az Észak-Alföldön
Nagyon erős lesz az UV-sugárzás az Észak-Alföldön
11 és 15 óra között kerüljük a napozást!
Hirdetés
Hirdetés
A két Joker-telitalálat sokat ér
A két Joker-telitalálat sokat ér
Nem hétköznapi számsort sorsoltak ki.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Loki és CATL – nincs napirenden a téma
Viszont Debrecenben is aktív a támogatásokban a kínai akkumulátorgyár.
Több utca is aszfaltborítást kap Hosszúpályiban
Debreceni cég végzi a kivitelezést.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató
A rovarok több tízezer éve biztosítanak táplálékforrást az ember számára szerte a világon.
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
A csatornába vezette a szennyezett vizet egy kínai cég Debrecenben
A büntetésről már május 22-én döntöttek, ám a határozatot csak június 11-én hozták nyilvánosságra.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.