Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felnőttkori álma teljesült: a Cívishír munkatársa a pápánál járt

| 2022. 12. 22. | 12:05:00
A debreceni Fülöp Istvánt a vatikáni rendőrség még itthon átvilágította.
Felnőttkori álma teljesült: a Cívishír munkatársa a pápánál járt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fülöp István kollégánk a Cívishír stratégiai vezetője. Több oldaláról van szerencsénk ismerni: megszámlálhatatlan marketingfogás doktora, kiváló szervező, a munkahelyi béke nagykövete, figyelmes, remek társasági ember, nem mellékesen pedig kisgyermekes apuka. Azt viszont csak az igazán közel állók tudják róla, hogy hívő katolikus. Ennek fényében válik igazán érthetővé az a megsokszorozódott várakozás és öröm, amit akkor érzett, amikor kiderült: a Vatikánban találkozhat Ferenc pápával, aki számára sokkal több egy hírességnél.

– Hiszek Istenben, bár kevésbé vagyok vallásgyakorló. Gyakran imádkozom, hálát adni azonban még annál is többször szoktam – mindenért, ami van. A vallásosságom már gyermekkoromban kialakult: emlékeim szerint tízéves koromban kezdtem templomba járni, majd református hittanra. Olyannak képzeltem Istent, amilyennek a könyvekben láttam: mindenek fölött álló és mindenre ható erőnek. Ugyanakkor adódtak helyzetek és életszakaszok, amikor eltávolodtam tőle, de 16-17 éves koromban megismertem Madách Imre Az ember tragédiája című drámáját – és a mű deista szemléletét teljesen a magaménak éreztem: Isten megalkotta a világot, és magára hagyta, hogy működjön. Olvastam a Bibliát is, ami hozzátartozik az általános műveltséghez; a Szentírás elmélyítette az ismereteimet – avatott be a hite alapjaiba Fülöp István, aki kislányát is vallásos szellemben neveli majd.

Rátérve a páratlan lehetőségre, elmondta, Jeney Domokos turnémenedzserrel évek óta szerveznek gospel koncerteket, és bár idén Debrecenbe nem jutott el az előadás, a brooklyni (New York, USA) Vincent Bohanan and Sound of Victory Choir – David Bretton világhírű szólistával kiegészülve – a közelmúltban négy nyugat-magyarországi város színpadán aratott óriási sikert. Népszerűségük véleménye szerint abban áll, hogy amit képviselnek, szórakoztatva teremt hidat egyházi és világi stílus között.

– A 28 fős együttes december 17-én – megannyi előadó mellett – részt vett azon a hagyományos, nagyszabású jótékonysági koncerten Rómában, amin a pápa is tiszteletét teszi. Ide Jeney Domokos Olaszországban élő koncertszervező rokonának köszönhetően nyílt lehetőségem elkísérni a kórust. Az idei sztárvendég José Carreras katalán operaénekes volt, a legendás Három Tenor egyike. A koncert bevétele egyrészt a 220 eurós belépőjegyekből, másrészt azon SMS-ek árából tevődik össze, amit december 24-én lehet küldeni, amikor a koncert az olasz közszolgálati televízióban adásba kerül – az összegyűlt pénzadománnyal idén az ukrajnai háború elől menekülőket segítik.

Istvánt a biztonsági előírásoknak megfelelően a vatikáni rendőrség még itthon átvilágította, majd a helyszínen három negatív koronavírus-teszt után zöld utat kapott. Mielőtt elfoglalta helyét a vatikáni koncertteremben, felkereste kedvelt római nevezetességeit: a Pantheont és a legrégebbi kávézót, ahol erőt és bátorságot adó likőrös kávét fogyasztott.

Fenséges élmény

A koncert előadói – nagyjából 120 fő, köztük olasz hírességek, a legváltozatosabb zenei stílusok képviselői – egy turisták által nem látogatható helyen találkoznak a Szent Atyával a Szent Péter-bazilikában. – Ferenc pápa aznap, december 17-én ünnepelte 86. születésnapját. Amikor megjelent, skót dudával eljátszották neki Happy Birthday-t, amit olaszul köszönt meg. A főméltóság élőben nagyon kedves ember benyomását kelti és ránézésre korának megfelelő fizikai állapotban van, bár térdfájdalmai miatt bottal jár. A jelenlévőkre Isten áldását kérte, elmondta, hogy mindenkiért imádkozni fog, és hozzátette – amit minden beszédében megjegyez –, hogy ne felejtsenek el imádkozni érte is.

István számára a nagy pillanat életre szóló élmény: – Felemelő érzés volt Ferenc pápa elé lépni, ezzel felnőttkori álmom teljesült. Magyarul köszöntöttem: dicsértessék a Jézus Krisztus, kedvesen mosolygott, és szinte valószínűtlenül hosszan megszorította a kezemet. Másfél milliárd ember vezetőjével találkozhattam. Lehet, hogy túlzó, amit mondok, de fenséges élménnyel tértem haza, ami szellemileg és lelkileg is feltöltött, megújított. Még most is a Föld felett járok.

– BCSH –

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.