Debreceni Egyetem: innováció az ökogazdálkodásért

Forgalomba hozatali engedélyt kapott és már a piacon is elérhető a Debreceni Egyetem kutatóinak felfedezése. A termésnövelő anyag a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, valamint az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság szakembereinek hétéves kutatómunkájának eredménye – olvasható június 17-én a Debreceni Egyetem hivatalos honlapján.
Karaffa Erzsébet, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK) Élelmiszertudományi Intézetének egyetemi tanára és Kovács Csilla, a DE Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság Újfehértói Kutatóintézet (ÚJKI) Gyümölcstermesztési, Fajtafenntartási és Génmegőrzési Osztályának vezetője 2015-ben kezdte meg kutatását a Tokaji borrégióban.
A Debreceni Egyetem úttörő szerepet tölt be a hazai technológiatranszfer programok kidolgozásában, a magyar egyetemek közül elsőként indított Proof-of-Concept programot az intézményben keletkező korai fázisú kutatási eredmények hasznosításának támogatására.
Az egynyári és évelő növények serkentését és védelmét segítő Tricho Immun már kiskereskedelmi forgalomban (csak Magyarországon) is megvásárolható.






























